Khalil Gibran despre valoarea frumusetii si a banilor

Intr-o zi, un om a dezgropat din tarina lui o statuie de o mare, nemaivazuta frumusete. A luat-o cu el si a dus-o la un colectionar de arta care, imediat ce a zarit-o, i-a oferit o multime de bani pentru ea. Cei doi s-au inteles pe data, fara a se mai targui.

In vreme ce omul se intorcea acasa, tinand strans la san punga cu monedele de aur, a zis in sinea sa, "Ce viata frumoasa imi vor aduce acesti bani! Cum poate cineva sa dea atata pentru o biata bucata de piatra moarta, ingropata, lipsita de valoare si necautata de nimeni de pe pamant timp de mii de ani?"

Colectionarul se uita in aceasta vreme la statuie si isi spunea, "Ce viata frumoasa continua sa existe in aceasta piatra maiastru sculptata! Ce insufletire strabate din ea dupa un somn dulce de mii de ani. Cum poate cineva sa o dea in schimbul unor bani, lipsiti de valoare si de o eterna viata?"


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Crima si pedeapsa - Khalil Gibran

Casatoria - Khalil Gibran

Cat iti valoreaza viata ? | O poveste cu talc
Khalil Gibran despre valoarea frumusetii si a banilor Khalil Gibran despre valoarea frumusetii si a banilor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 18, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.