Cum îşi aleg bărbaţii cei mai potriviţi adidaşi?

Care este criteriul de bază pe care trebuie să-l ia în considerare orice bărbat atunci când îşi alege adidaşii? Potrivirea perfectă pe picioare a acestora! Oricine trebuie să îşi probeze pantofii spre sfârşitul zilei, întrucât picioarele sunt niţel umflate atunci, din cauza activităţii normale, cotidiene.
Pe lângă probarea lungimii unui pantof sport şi nu numai, trebuie să se ia în calcul lăţimea acestuia şi greutatea fiecărei persoane în parte. Unii bărbaţi au o talpă mai lată decât media şi o parte dintre adidaşi poate să le ajusteze aceste caracteristici a piciorului.

Pe de altă parte, greutatea unui bărbat afectează forţa care este aplicată pe talpa pantofului sport.
În concluzie, cu cât greutatea cuiva este mai mare, este indicat să-şi aleagă nişte adidaşi cu o talpă cât mai groasă şi mai flexibilă, astfel încât, să facă faţă impactului sporit la alergare și efort.

Un sprijin adecvat pentru călcâie şi glezne este vital pentru o pereche de adidaşi bărbaţi. Fără acesta, o alergare de dimineaţă poate conduce la o entorsă, necesitând câteva săptămâni de terapie. De aceea, bărbaţii trebuie să-şi înţeleagă forma labei piciorului şi felul cum picioarele şi gleznele lor se mişcă de-a lungul unei alergări.

Din acest punct de vedere, trebuie să se ţină cont decele trei tipuri de mişcare: pronaţia, supinaţia şi suprapronatia.
Sună cam pretențios, nu-i așa? Dar, ce înseamnă aceste denumiri?
Pronaţia. Pronaţia se referă la modul cum un picior se comportă de obicei la mers sau în alergare. Când călcâiul ia contact cu solul se roteşte puţin spre interior. De fapt, are loc o rotire, o solicitare a articulației subtalare. Totodată, arcada piciorului se aplatizează, aborbind impactul. Urmează o uşoară rotire înspre exterior pe măsură ce piciorul se tensionează şi se ridică pentru pasul următor.
O pronație normală ori neutră reduce tensiunea din glezne, genunchi şi şolduri.
În caz că pe tălpile adidaşilor tăi mai vechi ai o uzură sub formă de S înseamnă că ai o pronatie neutră.
Supinaţia sau subpronația. Supinaţia se desfăşoară când picioarele se rotesc înspre exterior, mai curând decât spre interior, la contactul cu solul. Acest lucru produce un impact mărit asupra genunchilor. Bărbaţii cu subpronație trebuie să-şi aleagă nişte pantofi sport cu o amortizare sporită a tălpilor. La subpronatie, se constată o uzură a tălpilor unor pantofi spre marginea exterioară.
Suprapronatia. Suprapronatia apare atunci când picioarele se rotesc prea mult înspre interior la impactul cu solul, un lucru adeseori întâlnit la alergători. Suprapronaţia poate determina afecţiuni ale genunchilor şi necesită adidaşi cu un plus de rigiditate şi stabilitate. În acest caz, se remarcă o uzură preponderenţă pe marginea interioară a pantofilor.

Cat despre sprijinul arcadei, tipul de adidaşi pe care bărbaţii trebuie să-i selecteze pentru un sprijin corect al acesteia este asociat îndeaproape cu cu pronaţia lor.
Pentru a afla ce tip de arcadă au, ei pot să-şi facă un test umed al amprentei tălpii, adica să-şi înmoaie unul din picioare în apă şi să calce cu acesta pe o hârtie sau pe o altă suprafaţă uscată.
Astfel, ei vor descoperi că au o arcadă a tălpii înalta, joasă, sau normală.
Arcada înaltă este identificată printr-o imprimare pregnantă a călcâiului şi feței plantare (dinaintea degetelor) picioarelor, acestea două fiind foarte puţin ori deloc conectate. Pentru o astfel de talpă sunt indicaţi adidaşi cu o cât mai mare flexibilitate.
Arcada joasă este specifică unei amprente a tălpii cu o conexiune foarte mare între călcâie şi faţa plantară. Se impune folosirea unor pantofi sport care să permită un sporit control şi stabilitate în alergare.
Arcada normală este caracterizată de o conexiune îngustă, dar clară, între călcâie şi faţa plantară. În acest caz, sunt recomandaţi pantofi sport cu un suport mediu, o flexibilitate medie a tălpii.

Trebuie să-ti mai spun că există o legătură strânsă între mărimea pantofilor bărbaţilor şi lungimea medie a vieţii lor, cel puțin așa arată rezultatele studiilor ştiinţifice ale unei echipe de medici suedezi, Acestea coroborate, arată că bărbaţii cu mărimi mari la pantofi au cele mai bune şanse în viaţă, precum şi aceea de a trăi mai mulţi ani decât ceilalţi.
Iata mai jos care ar fi durata de viata a barbatilor dupa marimea pantofilor:
mărimea  5- #38-  63- 66 ani
mărimea  6- #39-  64- 69 ani
mărimea  7- #40 - 66- 69 ani
mărimea  8- #41-  67-72 ani
mărimea  9- #42-  72- 75 ani
mărimea 10- #43- 73-77 ani
mărimea 11- #44- 75- 82 ani
mărimea 12- #45- 74-79 ani
mărimea 13- #46- 67- 72 ani
mărimea 14- #47- 66- 69 ani

Să fie adevărat?!?
Însă tot oamenii de ştiinţă adaugă că fără un regim de viaţă echilibrat şi niscaiva sport probabilitatea este mult prea mica!  Si suntem cu toții de acord, nu-i așa?

Deşi unii bărbaţi înclină să-şi ia pe fugă o pereche nouă de încălţăminte, atunci când trebuie să-şi înlocuiasă adidaşii sau pantofii sport trebuie să se lase mai puţin în voia primei impresiişi să cântărească bine în minte nu numai aspectul, ci şi calitatea acestora, mai ales dacă au de gând să-i folosească la alergat, la fotbal, baschet sau în alte sporturi, pentru a se feri de băşici, bătături, dureri ale gleznelor sau chiar entorse.
Cum îşi aleg bărbaţii cei mai potriviţi adidaşi? Cum îşi aleg bărbaţii cei mai potriviţi adidaşi? Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 07, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.