Rochiile femeilor elegante


Femeile obsedate de gândul că trebuie să ţină pasul cu moda sau cele care se cred a fi strălucitoare în rochii purtând eticheta unui firme prestigioase uită şi greşesc adeseori că îmbrăcămintea trebuie să le reflecte personalitatea şi să le avantajeze aşa cum au fost create de mama natură. O femeie poate fi elegantă într-o rochie relativ ieftină şi oribilă într-una Chanel, Gucci, Prada, Dolce&Gabbana sau Versace. Totul depinde de instinctul ei, de capacitatea sa de a-şi exprima individualitatea şi punctele forte ale trupului şi spiritului său.

Christian Dior spunea, "Cred că eleganţa trebuie să fie o combinaţie potrivită de distincţie, naturaleţe, grijă şi simplitate. Fără acestea, sunt de părere că nu există eleganţă. Numai pretenţiozitate. Eleganţa nu este dependentă de bani. Din cele patru lucruri pe care le-am menţionat mai înainte, cea mai importantă este grija. Ai grijă cum îţi alegi hainele. Ai grijă cum le porţi. Ai grijă cum le întreţii."


Calitatea unei rochii primează 

Calitatea este condiţia esenţială a eleganţei. Chiar dacă nu este nevoie să cheltuieşti sume exorbitante pentru o rochie, nu trebuie nici să te ieftineşti! Pune mai presus calitatea faţă de cantitate. O rochie cu un material de calitate nu este o extravaganţă, întrucât poate fi purtată de mai multe ori, fără să se uzeze.

rochie eleganta

Desigur, multe femei visează să aibă o garderobă cât mai vastă, astfel încât, să aibă de unde să aleagă în funcţie de starea meteo, dispoziţie,precum șiăn funcție de evenimentele la care trebuie să participe. Asta nu înseamnă că trebuie să-şi cumpere haine sau rochii elegante la întâmplare, ghidate de capricii ori să facă rabat de la pretenţiile lor.


Simplitatea este cheia adevăratei eleganţe 

Aceste cuvinte constitue, de fapt, un citat al lui Coco Chanel. Nu te orienta către rochii cu prea multe brizbizuri, cu o mulţime de ornamente. Simplitatea este o marcă a stilului şi o croială elegantă se vădeşte prin subtilitatea aparent impeceptibila la prima vedere, dar care are efecte nemaipomenit de puternice, sugestive, asupra celor din jurul tău.


 Cunoaşte-ţi corpul 

Cunoaşte-ţi cât se poate de precis măsurile înainte de a cumpără o rochie. Acest lucru nu numai că te va scuti să pierzi timp probând mai multe, dar te va ajuta şi să o alegi pe cea care se apropie de perfecţiune pe trupul tău. Stilista Stacy London crede că "Cea mai mare greşeală a femeilor este să poarte haine care nu li se potrivesc, fiindcă nu îşi acceptă corpul." Pe de altă parte, atunci când porţi o rochie inconfortabilă, îţi influenţezi fără să vrei starea de spirit, încrederea în tine însăţi şi chiar abilitatea de a interacţiona cu succes în mediul tău social sau profesional


Fă-ţi prieten un croitor 

Rochiile făcute la comandă îşi justifică preţul pentru ca îţi vor veni perfect. Atunci, însă, când îţi iei o rochie de-a gata, rareori se întâmplă să se aşeze ca turnată pe corpul tău. Câţiva milimetri în plus ori în minus la bust sau talie pot face diferenţa între sublim şi ridicol. Tocmai de aceea, îţi recomand să închegi o prietenie cu un croitor sau o croitoreasă în stare să-ţi cunoască, la un moment dat, trupul mai bine decât tine şi să îşi dea seama dintr-o privire ce şi cum să-ţi ajuste la o rochie nou-nouţă!


Cumpără-ţi o rochie singură-singurică 

Mergi la magazinele de îmbrăcăminte de una singură, fără să fii însoţită de soţ/iubit sau o prietenă. În acest fel vei fi capabilă să te concentrezi asupra rochiei pe care o visezi cu adevărat şi nu îţi vei risipi timpul preţios din pricina părerilor altora. Coco Chanel sublinia, "Cel mai curajos act este să gândeşti pentru tine însăţi. Cu voce tare!"


Rochia potrivită la momentul potrivit 

Eleganţa înseamnă şi să îţi adaptezi îmbrăcămintea în funcţie de context. O rochie care dă bine la serviciu poate să îţi ruineze imaginea exterioară la o serată sau o petrecere, în timp ce una cu care mergi la piaţă poate reprezenta un dezastru la un interviu pentru un job.


Stilul personal 

Probabil că cel mai important lucru la o rochie elegantă este să-ţi exprime stilul personal. Cu timpul, poţi să-ţi cristalizezi preferinţele şi ce anume îţi reflectă în mod deosebit personalitatea și te face inconfundabilă în rochiile tale, însă  mai contează şi felul cum le porţi. Este esenţial să-ţi defineşti stilul personal, chiar dacă îţi permiţi libertatea de a te abate uneori mai mult sau mai puţin de la el. Eleganţa înseamnă şi abilitatea de a te înfăţişa aşa cum eşti în cele mai bune variante ale tale!
Sper ca te-am ajutat, daca esti in cautarea unei rochii elegante!


Rochiile femeilor elegante Rochiile femeilor elegante Reviewed by Diana Popescu on februarie 15, 2017 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Atentie! Nu este in regula cum ai setat sablonul tau. Sunt mai multe imperfectiuni si de codare si de design. Iti spun o problema, sub Posturi(!) Recente se vede linkul catre themeforest cu linkul de referral al unuia tiennguyenvan. Ai innebunit?Ii faci astuia reclama pe site-ul tau??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Dan Dumitru. Sablonul este relativ nou si nu am avut timp sa ma ocup de el. Voi cauta pe cineva care sa ma ajute in perioada urmatoare.

      Ștergere
    2. Cu placere! Href=urile nu sunt vazute cu ochi buni de Google in template ( si acum este recent post cu href helplogger....).

      Ștergere
  2. Succesul e doar la un pas! Acum spre Hollywood! Promovam cel mai socant subiect de film! Vino si tu in echipa pentru Hollywood! Proiect B: original si complet! Urgent spre Hollywood! Te asigur ca merita! Rapid! Hollywood e aici! Castiga si tu bani! Solicita acum detalii la adresa de email : locmunca.office@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Puteti face in atelierul nostru orice articol personalizat la comanda. Suntem specializati in rochii sofisticate de seara si de mireasa, lucrate manual cu materiale de calitate premium, dantele, broderii, cristale, paiete, perle etc.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.