Ce înseamnă Secret Santa | Cadoul secret al lui Moș Crăciun?

Tradiția occidentală Secret Santa a început să se răspândescă de câțiva ani și în România. Aceasta presupune ca fiecare persoană dintr-un grup sau dintr-o colectivitate să achiziționeze un cadou de Crăciun pentru o alta, fără ca cea de-a doua să știe cine i-a făcut darul.

Acest ritual derivă din Statele Unite ale Americii și din Marea Britanie. Este cunoscut ca Kris Kringel sau Kris Kindle (Christkindl) în Irlanda, Wichteln, Secret Santa (Secretul Moș Crăciun), Kris Kringle, Chris Kindle (Christkindl) ori Engerl-Bengerl în unele zone din Austria și Germania, Secret Santa (Moș Crăciun secret) ori Kris Kringle în Canada și Australia.
Ce înseamnă Cadoul secret al lui Moș Crăciun?

În Polonia, această tradiție are loc, an de an, pe 6 decembrie, ziua de Sfântul Nicolae, (numită Mikołajki), iar în Ucraina pe 19 decembrie (Mykolay). Până și în Israel există un obicei asemănător, purtând numele de "Un pitic și un uriaș," cu ocazia sărbătorii de Purim.

Atunci când fiecare persoană își primește darul este întrebată: "Ghici cine ți-a făcut cadoul de Moș Crăciun?"

Totul despre Crăciun
Ce înseamnă Secret Santa | Cadoul secret al lui Moș Crăciun? Ce înseamnă Secret Santa | Cadoul secret al lui Moș Crăciun? Reviewed by Diana Popescu on decembrie 24, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.