Darul adevăratului călugăr | Poveste cu tâlc


Un  autentic călugăr are un dar de la Dumnezeu. Ce altfel de cadou i se poate da nu de către mireni, ci de oameni pe care i-a călăuzit pe drumul spre divinitate? Un dar care i se potrivește cu adevărat?

Această poveste cu tâlc ilustrează expresiv modul în care oamenii care se dedică cu trup și suflet unei credințe, fie ea Creștinism, Buddhism (Zen) sau Islamism, reușesc să se desprindă de deșartele drumuri ale vieții lumești. După părerea mea (și nu numai a mea) toate religiile țintesc spre un Unic Dumnezeu. Să vedem povestea...

Darul adevăratului călugăr | Poveste cu tâlc

Un vestit călugăr Zen ajunsese să implinească vârsta respectabilă de 110 ani. Câțiva dintre cei mai vechi și mai credincioși ucenici ai lui au venit, cu această ocazie, la chilia sa și i-au spus, "Maestre, ești cel mai bătrân și mai înțelept călugăr din lume și ai îndrumat mii de învățăcei cum să-și afle calea către iluminare. Noi ne-am adunat aici ca să-ti pregătim un cadou. Te rugăm să-l primești împreună cu cele mai sincere, bune urări ale noastre!"

Sri Ramakrishna: 4 povești cu tâlc

Vârstnicul călugăr s-a simțit mișcat de acest gest. Nu se așteptase la așa ceva! Deși nu-l prea ducea inima să facă asta, în semn de apreciere, recunoștiință, a pornit să desfacă cadoul frumos ornamentat. I-a dezlegat funda delicată, a pus hârtia colorată a ambalajului deoparte, și a ridicat capacul cutiei darului. A privit pătrunzător înăuntru... Cutia era goală!



Bătrânul călugăr a început să plângă cu lacrimi de bucurie, dându-și seama că ucenicii lui se gândiseră îndelung, în profunzime, la cel mai potrivit dar pentru el.

Cu ochii încă umeziți, s-a uitat la învățăceii săi și le-a zis, "Va mulțumesc atât de mult! Este chiar ceea ce mi-am dorit dintotdeauna: NIMIC!"

Moartea vorbește - Poveste cu tâlc

Darul adevăratului călugăr | Poveste cu tâlc Darul adevăratului călugăr | Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on iunie 06, 2018 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Se face 9 zile la rand si in fiecare zi se aprinde o lumanare alba.
    In a 9 zi, publicati rugaciunea.
    Se pun 3 dorinte-una de bani si 2 imposibile.Ele se vor implini chiar daca nu credeti.
    Rugaciunea: "Maica iubita,Sfanta Fecioara din Juquila,Fecioara a sparantei noastre,iarta-mi pacatele pentru ca sunt multe,viata noastra e a ta,fereste-ne de tot raul si daca in aceasta lume de nedreptate,mizerie si pacat vezi ca viata noastra a luat-o razana nu ne abandona! Maica iubita protejeaza pelerinii. Fii alaturi de noi in toate drumurile noastre! Acopera-i cu mantia ta pe sarmanii fara ajutor si painea care le-a fost furata,da-le-o inapoi! Fii langa noi toata viata noastra si elibereaza-ne de orice tip de pacat!
    Amen!II
    Multumesc Fecioarei din Juquila pentru toate favorurile primite!
    Amen!
    Se spune de 9 ori "Bucura-te Marie! Bucura-te Marie cea plina de har, Domnul este cu tine! Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau Iisus! Sfanta Marie, Maica lui Dumnezeu, roaga-te pentru noi pacatosii acum si in ceasul mortii noastre!
    Amin

    Sursa: http://forum.7p.ro/Rugaciune-puternica.aspx?g=posts&t=16600#ixzz5I12EX2P0
    7 Pitici

    RăspundețiȘtergere
  2. Drăguț. Prea Zen pentru mulțimulti

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.