2019: Anul chinezesc al Porcului de Pământ

În astrologia chinezească, 2019 este Anul Porcului de Pământ, unul posterior celui al Câinelui de Pământ (2018) și anterior celui al Șobolanului de Metal (2020). Ce ne rezervă, drept urmare, horoscopul chinezesc din 2019? Desigur, cu excepția faptului, că pe Pământul Românesc, Porcul va fi o raritate, o specie pe cale de dispariție!

Mai înainte de orice, trebuie să precizez că Anul chinezesc al Porcului de Pământ începe pe 5 februarie 2019, și se încheie pe 24 ianuarie 2020.

Potrivit tradiției chinezești, 2019 va fi un an al norocului și bucuriei, unul festiv, relaxat, dedicat generozității și dragostei, sacrificiului în favoarea celor iubiți, bunăvoinței față de cei din jurul nostru și al iertării celor care ne-au greșit.
2019: Anul chinezesc al Porcului de Pământ

Este important, totuși, să nu rămânem imobili, pasivi, în așteptarea făgăduințelor acestui an, ci să ne focalizăm spre acțiuni, proiecte clare, care cu cât sunt mai ambițioase, cu atât ne pot oferi beneficii mai mari.

Porcul ocupă a XII-a casă/poziție în horoscopul chinezesc, așa că marchează un final al ciclului  celor douăsprezece semne zodiacale, semnalând o perioadă binemeritată de odihnă, reenergizare, de analiză și tragere a unor concluzii despre ceea ce ni s-a petrecut în ultimii 11 ani, și pregătirii noastre pentru intrarea într-un nou ciclu astral, odată cu 2020, Anul Șobolanului de Metal!

Pământul: Elementul chinezesc al anului 2012


Încărcat cu energia Yin, elementul Pământ ne conferă flexibilitate, modestie, intuiție, abilitatea de a ne reorganiza acțiunile și disponibilitatea de a-i sprijini pe cei din jurul nostru.

Învățarea, studiul și spiritualitatea sunt repere fundamentale în acest an.

Totodată, trebuie să evităm să ne cufundăm în singurătate, străduindu-ne, în schimb, să fim cât mai apropiați de prietenii noștri, familia noastră.

Acest lucru nu exclude, însă, necesitatea de a pune punct unor relații umane nocive, toxice.

Culorile norocoase în 2019


Conform filosofie vechi chinezești, în 2019 culorile norocoase sunt cele corelate cu pământul: galben, cenușiu, maro. Pe de altă parte, pentru a echilibra efluviile energetice din Anul Porcului de Pământ, sunt recomandate culorile roșu și alb, atât pentru îmbrăcăminte, cât și în decorarea casei. Roșul simbolizează la chinezi focul, și este asociat cu norocul, sărbătorile și căsătoria. Albul este corelat cu elementul Metalului.

Purtarea unor haine, încălțări, bijuterii înglobând roșul și albul poate contribui la absorbirea benefică a energiilor din 2019.

Numere, zile și direcții de bun augur


Prin prisma Feng Shui, în Anul Porcului de Pământ, numerele norocoase sunt 4, 6 , 8, zilele norocoase sunt cele din a doua, a șaptea, a zecea și a unsprezecea a fiecărei luni din calendarul chinezesc, iar direcțiile norocoase (înspre care poți pleca într-o călătorie ori îți poți amplasa fațada unei case noi) sunt sud-est și nord-est.

Horoscopul chinezesc al dragostei în 2019


În cuplurile formate se remarcă un atașament crescând afectiv și erotic. Cei necăsătoriți par să fie mobilizați să-și oficializeze relația în doi, mai ales că pot fi pe cale să aibă un copil.

Cei singuri riscă să fie atrași în aventuri amoroase voluptoase, dar scurte, ce le pot lăsa un gust foarte amar în cele din urmă. Dacă vor să se implice într-o poveste de dragoste autentică, pe termen lung, este necesar să se asigure că potențialul lor partener are, cu adevărat, sentimente veritabile de iubire pentru ei.

Zodiacul chinezesc - Origine, legendă și semnificații

Fericirea în amor este rezervată mai cu seama nativilor din Porc, Șobolan, Iepure și Câine. Ei se pot aștepta la o împărtășire romantică a simțămintelor cu tovarășul lor de viață, la o loialitate absolută din partea acestuia.

Primul semestru din 2019 este auspicios în iubire mai ales pentru nativii din Șarpe, Bivol, Tigru și Maimuță. Aceștia tind, în această perioadă, să-și reclădească încrederea reciprocă cu persoana iubita.

Horoscopul vieții sociale în Anul Porcului de Pământ


Sursele de tensiune din interacțiunea socială din ultimii ani sunt pe punctul să se disipeze, să dispară. Se instaurează un climat benefic, cu o energie pozitivă, ce permite împăcarea cu vechi inamici și fortificarea amicițiilor mai noi, ori mai de demult. Nu trebuie, totuși, să ne culcăm pe o ureche, deoarece se mai pot ivi în existența noastră persoane răuvoitoare, dornice să profite de noi, de bunătatea noastră!

Horoscopul muncii și banilor în 2019


Tranzacțiile comerciale și industriale sunt la mare preț. Relațiile cu colegii de muncă se îmbunătățesc semnificativ. Succesul unui proiect profesional de mare anvergură depinde de perseverența și voința de a comunica intens cu oameni influenți. Orice izbucnire impulsivă, nervoasă, poate îndepărta persoane extrem de utile în întreprinderile noastre!

Nativii din Șarpe, Șobolan, Iepure și Oaie/ Capra par să se descurce cel mai bine în carieră. Plini de energie și combativitate, ei sunt motivați să profite de orice oportunitate și să-și fixeze țeluri foarte înalte. Roadele eforturilor lor vor fi precumpănitoare în iulie și octombrie 2019.

Pentru nativii din Tigru, Cal, Maimuță și Porc, cea mai favorabilă perioadă se anunță a fi spre finalul lui februarie, de-a lungul lunii martie, și din octombrie până către sfârșitul lui 2019.

În noul an, nu se pune în nici un caz semnul egalității între bani și fericire. 2019 stă sub semnul prudenței, siguranței financiare. Toți reprezentanții zodiilor sunt sfătuiți să-și supravegheze strict cheltuielile și să nu investească în afaceri și persoane îndoielnice.

Horoscopul sănătății în Anul Porcului de Pământ


Se impune să ne ținem în frâu pofta de mâncare astfel încât, la finalul acestui an să nu avem probleme în a încăpea în pantaloni. Este indicat să ne asumăm un program de exerciții fizice, corespunzător tipului nostru de corp.

Șobolanul, Bivolul, Câinele și Maimuța trebuie să țină cont că nervozitatea le este cel mai vajnic dușman. Nativii din aceste zodii trebuie sa fie atenti că un exces de energie canalizat greșit îi poate aduce în pragul insomniei și stresului.

Cei născuți în semnele zodiacale ale Tigrului, Cocoșului, Calului și Iepurelui se bucură de o vitalitate intensă, clocotitoare pe cuprinsul întregului an. Nu li se indică, cu toate astea, să-și supraestimeze vigoarea, și nici să nu se dedea unor excese alimentare!

Horoscop sumar 2019


Șobolanul va avea un an plin de fericire și prosperitate.

Bivolul nu rămâne mai prejos și are avantaje mai cu seamă din punct de vedere financiar.

Tigrul puternic și și independent, așa cum îl știm, se va simți în largul său, însă va fi nevoit să-și revizuiască interacțiunea cu ceilalți.

Iepurele are și el un an prielnic, în special în lărgirea rețelei sale sociale și închegarea de prietenii.

Dragonul va avea parte de liniște, seninătate, răgazuri, ce-i îngăduie să-și revadă traseul destinului.

Șarpele va fi foarte combativ și persuasiv în Anul chinezesc al Porcului de Pământ.

Calul va avea oportunități mai mari în toate planurile existenței decât în 2018.

Oaia va avea la dispoziție șanse noi și neașteptate de a-și pune în aplicare năzuințele esențiale.

Maimuța va trebui să își mențină starea alertă, să nu lase să i se strecoare printre degete circumstanțe foarte favorabile.

Cocoșul va fi împlinit de succese atâta timp cât va acorda o atenție sporită relațiilor cu cei din preajma lui.

Câinele se poate baza numai pe instinctele și eforturile sale pentru a avea realizări notabile.

Porcul trebuie să-și forțeze norocul prin stabilirea priorităților lui și focalizarea deplină asupra lor.

2018: Anul chinezesc al Câinelui de Pământ
2019: Anul chinezesc al Porcului de Pământ 2019: Anul chinezesc al Porcului de Pământ Reviewed by Diana Popescu on octombrie 03, 2018 Rating: 5

2 comentarii:

Un produs Blogger.