Statueta lui Buddha în Feng Shui - Simbol si semnificație

În Feng Shui, se spune că statueta lui Buddha are capacitatea de a atrage o energie chi pozitivă atâta timp cât sunt respectate reguli stricte, având menirea de a nu ofensa zeitatea. Ea nu-și poate avea, în nici un caz, locul în baie sau în bucătărie, și trebuie să fie așezată cel puțin la nivelul, înălțimea ochilor, întrucât se consideră că a privi în jos către Buddha reprezintă un gest nerespectuos, grosolan.

Specialiștii Feng Shui recomandă ca o astfel de statuetă să se pună, în general, în zona din față a casei, pe o masă înaltă, astfel încât să-i permită să interacționeze cu energia chi care intră în locuință, neutralizând energiile negative ori canalizandu-le pe cele pozitive, norocoase.
Statueta lui Buddha în Feng Shui

Reguli de amplasare a statuetei lui Buddha


Înainte să se așeze pe o masă, un birou sau o etajeră, este indicat să se aștearnă dedesuptul statuii, ca simbol al norocului, o hârtie roșie rotundă.

Nu este de bun augur să fie plasată într-o zonă cumva murdară, într-un sertar sau un seif. Se zice că în acest caz poate provoca febră, dureri de cap ori accidente.

Nu este auspicios să fie pusă în dormitor fiindcă poate inspira numeroase vise urâte.

Așezată pe bordul unei mașini, trebuie să fie orientată către în afară.

1 - Buddha râzând


Probabil cea mai populară statuetă Feng Shui, cea a lui Buddha râzând are darul de a furniza noroc, belșug, fericire, succes, și poate fi amplasată în orice regiune Bagua a casei.

Această imagine a lui Buddha se bazează pe o poveste a călugărilor buddhiști chinezi, din secolul al X-lea. Numită și Buddha călător, este adeseori însoțită de lingouri de aur, un Wu Lou (o ploscă din tigvă chinezească), un sac cu comori ori un grup de copii, și este considerată a semnifica o reîncarnare a lui Gautama Buddha (Buddha istoric) care sugerează o inimă caldă, deschisă, iubitoare, având potențialul de a conferi energia fericirii, veseliei, în traiul de zi cu zi.

Statueta lui Buddha râzând are rolul de a atrage și energia averii când este poziționată în regiunea de sud-est a casei, care constitue locul banilor din ea. Cea a lui Buddha ținând în mâna un Wu Lou, așezată în sectorul Bagua al sănătății, îți invigorează trupul fizic și mental. Pusă înăuntru, la intrarea principală în locuință, astfel încât să o zărești când te întorci acasă, poate emana o energie revitalizantă, fericită, în întreaga ta casă. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine!

2 - Buddha dormind


Atunci când ai o existență agitată, plină de responsabilități și activități diverse, care este expresia unei energii Feng Shui de tip Yang, este nevoie să te focalizezi spre instaurarea unei stări energetice pașnice, de liniște, în locuința ta.

Ei bine, statueta lui Buddha dormind te ajută, se spune, în acest sens, are forța de a-ți echilibra viața, a-ți compensa Yang-ul în exces cu un Yin calmant, înseninător.

Numărul tău Kua și direcțiile norocoase în Feng Shui

3 - Buddha în postura lotusului


Serenitatea acestei statuete are menirea de a dărui o excelentă energie Feng Shui zonei de sud a casei tale, constituind și un remediu în cultivarea și dezvoltarea ta spirituală în partea de nord-est a reședinței tale.

4 - Buddha în meditație


Statueta lui Buddha meditativ asigură un aport energetic în nordul locuinței tale (sectorul carierei) și în nord-vest (regiunea binecuvântărilor și a oamenilor de ajutor).

5 - Buddha casei fericite


În această statuetă, Buddha este înfățișat ținând pe umăr o umbrelă. Ea este pusă, de obicei, atât inlăuntrul cât și în afara casei, în sectorul său de sud-vest, cel al relațiilor umane.

6 - Buddha în grădină


O statuetă înzestrată cu forța de a contribui la crearea unei atmosfere de frumusețe și liniște în orice parte a grădinii tale, cu excepția celei de nord. Totodată, așezată afară, lângă ușa de intrare în locuință, are capacitatea de a înlesni apariția unei stări energetice armonioase în aceasta. Pentru a dărui și prosperitate, se impune să fie orientată cu fața către casă.

Statuetele Feng Shui – Noroc și prosperitate 
Statueta lui Buddha în Feng Shui - Simbol si semnificație Statueta lui Buddha în Feng Shui - Simbol si semnificație Reviewed by Diana Popescu on februarie 08, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.