Citate despre calomnie

Calomnia este o armă "albă" boantă, dar cumva eficace în mâinile ignoranților și ale celor răuvoitori. Creată de nemernici, pentru a-și acoperi cumva imaginea pătată și faptele mârșave, ea face cu atât mai mult rău unor oameni nevinovați cu cât este preluată și răspândită de persoane ce adoră să batjocorească, să bârfească, doar pentru că au o minte îngustă, care îi ademenește să transforme "alchimic" binele în rău. Care sunt definițiile calomniei și mecanismele sale poți afla din citatele, aforismele și maximele de mai jos.

"Unde e calomnie, este însuși Satana."
Papa Francisc

"Calomniilor li se răspunde cel mai bine cu tăcere."
Ben Johnson

"Geniul atrage după sine atât invidie, cât și calomnie."
Alexander Pope

"Nimic nu are o repeziciune mai mare decât calomnia, nimic nu se răspândește mai ușor decât ea, nimic nu este mai curând crezut, nimic nu are o mai largă circulație."
Cicero

"Calomnia este un viciu monstruos, indiferent de părțile care se implică în ea. Există întotdeauna două părți  active în a face rău, și una care este atacată. Calomniatorul face rău prin răspândirea unur lucruri mincinoase despre om care nu-i este de față; cel care acordă credit calomniei sale înainte de a investiga care este adevărul, e la fel de vinovat ca și calomniatorul."
Herodot

"Calomnia are o constituție curioasă, ciudată; încercarea de a omorî o ține în viață; lăsată de izbeliște, are parte de o moarte naturală".
Thomas Paine

Mi-am făcut datoria față de Dumnezeul meu, de țara și familia mea. Nu am de ce să mă tem de apropierea morții. Pentru mine contează doar umbra aripilor protectoare ale lui Dumnezeu... Astfel, mă voi odihni în pace, dincolo de atingerea suliței otrăvite a calomniei, influența inamicilor mei invidioși, și a trădătorilor mei, sau a recidiviștilor statului, a ipocriților care nu au liniște în biserică."
Andrew Johnson

"Un om calomniat este de vătămat de două ori. În primul rând de cel care crează calomnia și, după aceea, de cel care îi dă crezare."
Herodot 
Citate, aforisme, maxime despre calomnie

"Calomniatorii sunt cei care nu au nici o inimă bună, nici o bună înțelegere a realitățîi. Ar trebui să nu gândim rău despre nimeni până nu avem dovezi palpabile că a făcut ceva greșit. Și, chiar și atunci, nu ar trebui să îl expunem oprobiului celorlalți."
Robert Emmet

"El s-a înălțat extrem de  sus deasupra umbrei nopții noastre; invidia și calomnia, ura și durerea, și acel neastâmpăr numit greșit de oameni deliciu nu îl mai pot atinge și tortura din nou; el este eliberat de molipsirea petelor lumii."
Percy Bysshe Shelley

"Răspândește-ți calomniile cu îndrăzneală; în acest mod, sigur, ceva din ele va rămâne."
Francis Bacon

"Chiar și virtutea nu poate scăpa de asalturile calomniei."
William Shakespeare

"Există ceva meschin în natura umană care preferă să gândească rău, ce acordă o ureche doritoare și un rapid bun venit calomniei, un fel de invidie față de bunătate și măreție, și a lucrurilor cu adevărat bune."
Richard Le Gallienne

"Calomnia este asemeni unei viespi ce îți inspiră frică și, de aceea, este cel mai bine să scapi de ea până când te-ai convins că ai omorât-o. În caz contrar, revine la atac mai furioasă ca niciodată."
Nicolas Chamfort

"Credulitatea noastră este extrem de păguboasă în privința lucrurilor despre care știm prea puțin. Și, deoarece știm cel mai puțîn despre noi înșine, suntem gata să credem tot ce se spune despe noi. De aici provine misterioasa putere atât a flatării, cât și a calomniei."
Eric Hoffer

Ipocrizia în citate, aforisme, maxime

  "Gloatele se pot aduna, calomnia poate defăima, dar lucrarea lui Dumnezeu va merge înainte cu îndrăzneală, noblețe și independență."
Joseph Smith, Jr.

"Nu cred că este necesar să repet calomniile, să le transmit mai departe; sunt doar scântei și, dacă nu sufli în ele, se vor stinge de la sine."
Herman Boerhaave

"Neglijată, calomnia expiră repede, arată că, chiar dacă ești rănit de ea, nu
 îi vei da aparența adevărului."
Tacit

"Dar tăcerea nu se arată a fi niciodată atât de mare ca avantaj ca atunci când reprezintă replica față de calomnie și defăimare, presupunând că nu le-am dat ocazia să se înfiripe."
Jospeh Adison

"Să perseverezi în îndatoririle tale și să fii tăcut este cel mai bun răspuns dat calomniei."
Henry Wadsworth Longfellow

"Calomnia nu este nimic altceva decât zgomotul făcut de nebuni."
Diogene

"Calomnia este aidoma banilor falși; mulți oameni nu ar pune-o în circulație fără simțământul că sunt slabi, nu au valoare."
Diane de Poitiers

"Cele mai convingătoare calomnii sunt condimentate cu nițel adevăr."
George R. R. Martin

Corupţia în citate, aforisme, maxime
Citate despre calomnie Citate despre calomnie Reviewed by Diana Popescu on aprilie 06, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.