La popor nebun, rege nebun: Poveste cu tâlc

Mie mi se pare că ceea ce s-a petrecut în țara noastră, în ultimul timp, s-a îndreptat cât de cât , spre un sens bun. Rămâne să vedem realizările! Oricum, și pe alte continente, dimensiuni ale lumii, un om cu scaunul la cap li se pare altora, unora, gen pesedei, un nebun, pe când un tâlhar este apreciat drept tare cinstit! Nu uita ce s-a petrecut cu Iisus!

Osho pare să ne călăuzească în acest sens, aducându-și aminte de o poveste tare frumoasă a lui Khalil Gibran...

A fost odată un oraș străvechi guvernat de un rege iubit și a sa regina. În singura fântână din localitate (pe lângă o alta, rezervată regelui, reginei, și primului sfetnic) un vrăjitor a aruncat o poțiune, o substanță cu efecte amăgitoare. El a menționat că oricine va bea din apa aceea o va lua razna!
Poveste cu tâlc La popor nebun, împărat nebun

Evident, cu excepția regelui, reginei și primului ministru, toți oamenii din oraș au înebunit. Trebuiau să-și astâmpere setea și o altă fântână nu le era disponibilă, așa că și-au ieșit toți din minți. Toți au luat-o razna, dar nu și regele, regina și cel mai înalt sfetnic.

Locuitorii săriți de pe fix s-au adunat în jurul palatului, strigând, scandând, "Regele a înebunit! Nu ne dorim un rege nebun!"

3 poveşti cu tâlc: Toate în unul, unul în toate

Monarhul și-a întrebat cel dintâi sfetnic ce putea face... Înaltul dregător era un om înțelept, nu asemeni politicienilor de azi, un om înzestrat cu o rară clarviziune, care nu fusese ales prin vot popular, ci selectat de cele mai luminați minți din regat!

El i-a spus regelui, "Am să țin cât mai mult ocupată, fericită mulțimea o vreme. Fugiți  de îndată la fântâna orașului și sorbiți adânc din ea. Beți până când simțiți că vă îmbată, va amețește. Apoi reveniți, și totul va fi în ordine!"

Regele s-a întors peste puțin timp și a intrat prin ușa din față a palatului dezbrăcat, gol pușcă, cântând și dansând... Dădea glas unor cântece extaziante și dănțuia împreună cu gloata. Dansul regelui a convins oamenii orașului că era întreg la minte. L-au declarat sănătos. L-au reînscăunat, l-au adus iarăși pe tron! S-au bucurat peste poate! Au sărbătorit faptul că monarhul lor își recăpătase sănătatea mentală!!!

Omul în fântâna întunecată a acestei lumi - Poveste cu tâlc
La popor nebun, rege nebun: Poveste cu tâlc La popor nebun, rege nebun: Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on iunie 11, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.