Revelația din vis: Poveste cu tâlc

Deși se întâmplă rareori, putem avea câteodată vise care ne aduc în pragul unei revelații,  au mesaje profetice sau ce ne permit să ne întrezărim viitorul sau sensul destinului nostru. Despre un astfel de vis este vorba în această poveste cu tâlc...

Odată, un om a avut un vis fascinant, dar și înspăimântător, ce aducea cu o revelație... Se făcea că umbla, călătorea prin junglele din Africa, bucurându-se de frumusețea naturii, delectându-se cu priveliștile copacilor uimitor de înalți, ale razelor soarelui strecurate printre crengile lor, desfătându-se cu cântecele minunate ale păsărilor și aromele florilor sălbatice.

La un moment dat, a auzit un urlet înfricoșător, care i-a înghețat sângele în vene. S-a uitat înapoi, și a zărit un leu imens, alergând cu mare viteză spre el. În ciuda panicii, îi era foarte clar că oricât de repede și-ar fi luat tălpășița, animalul fioros l-ar fi prins în curând. A observat, totuși, în apropiere, o fântână, și a sărit în ea.
Revelația din vise Poveste cu tâlc

A reușit să prindă în mâini frânghia găleții cu care se scotea apa, și a rămas suspendat pe ea, în nemișcare, până când ragetele leului au încetat. Apoi, la urechi i-au ajuns sunetele sâsâite, amenințătoare, ale unui șarpe uriaș, cu un cap enorm, ce părea că-l așteaptă pe fundul fântânii!

Ca și cum toate astea nu ar fi fost îndeajuns, doi șoareci, unul negru, și altul alb, s-au cățărat deasupra lui pe frânghie, și au început să o roadă cu înverșunare. Speriat că funiase va rupe și va cădea în gura șarpelui, ca să alunge șoarecii, omul s-a pornit să se legene pe frânghie într-o parte și în alta, până când a atins cu unul din coatele sale ceva umed și lipicios pe o parte a pereților fântânii.

Și-a dat seama că acel lucru nu era nimic altceva decât un fagure al unor albine, și a gustat cu încântare, din miere, o dată, și încă o dată, și încă o dată. Nu se mai sătura de gustul minunat al acesteia, așa că a uitat că se afla agățat de funie și, deodată... s-a trezit din somn.

A doua zi, s-a grăbit să meargă la un înțelept vestit, pentru ca acesta să-i interpreteze visul ciudat.

Înțeleptul i-a zis, "Leul care te fugărea este însăși moartea, șarpele este mormântul tău, frânghia reprezintă vârsta ta, iar șoarecele alb și cel negru semnifică fiecare zi și fiecare noapte care îți scurtează viața."

Omul a întrebat, "Și mierea ce înseamnă?"

Înțeleptul i-a răspuns, "Mierea este dulceața vieții tale. Trebuie să fii pe pragul morții pentru a o aprecia cu adevărat!"

Cum te ajută Dumnezeu?: Poveste cu tâlc
Revelația din vis: Poveste cu tâlc Revelația din vis: Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 09, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.