Panica în citate, maxime, aforisme

Având în vedere teama, ba chiar teroarea provocată în ultimul timp de noul corona virus (Covid 19), m-am gândit că nu ar fi rău să revedem câteva citate, aforisme, maxime, despre panică, izvodite de-a lungul timpului de oameni înțelepți, lucizi, cu scaun la cap.

"Panica provoacă o viziune egocentrică, îngustă. Acceptarea calmă a pericolului ne permite să evaluăm mai ușor o situație riscantă și să-i vedem opțiunile."
Simon Sinek

"Dar frica, panica, nu are nici o rațiune. Ea aduce peste noapte lucrurile de care ne temem. Este cel mai mare chin al umanității. Frica, pe scurt, este diavolul. Provoacă cele mai mari păcate, dezastre, boli și nenorociri din lume. Este leul feroce rătăcind peste pământ în căutarea a orice poate devora. Singurul refugiu este conștientizarea că nu are vreo altă putere decât puterea pe care i-o dai tu."
Robert Collier

"Dacă generalii nu se panicheaza, nici trupele lor nu intră vreodată în panică."
 Shaquille O'Neal

"Cu cât panica crește mai mult, cu atât mai înălțătoare, mai inspiratoare, este imaginea unui om care refuză să îngenuncheze în fața terorii."
Ernst Junger   
Citate despre panica

"Panica implică faptul că nu există vreun gând rațional. Că suntem "înghețați", imobilizați, și incapabili să ne ajustăm unei situații. Neajutorați de logică și stăpâniți de un comportament aparent negândit." 
Anthony Scaramucci

"Câteodată, eroismul nu este nimic mai mult decât răbdare, curiozitate și refuzul de a cade pradă panicii."
Leif Enger

"Fiecare om este predispus la panică, care înseamnă exact teroarea ignoranței predată imaginației. Cunoașterea ne încurajează, cunoașterea ne alungă frica din inimi, cunoașterea și folosirea ei, ceea ce înseamnă cunoaștere în acțiune."
Ralph Waldo Emerson

"Panica este o bruscă părăsire a sinelui, și predarea către dușmanul imaginației noastre."
Christian Nestell Bovee

"Panica este conștientizarea subită a faptului că orice din jurul tău este în viață."
William S. Burroughs

"Depresia este mânie încetinită; panica este îngrijorare accelerată."
Ann-Marie MacDonald

"Panica este extrem de contagioasă, în special în situații când nu se știe nimic și orice se desfășoară într-un flux rapid."
Stephen King

"Panica, o stăruință profundă, o anxietate plutind deasupra a orice, adeseori fără vreo rațiune ori bază logică."
Nelson DeMille

"Râsul în fața fricii este unul din cele mai bune lucruri pe care le poți face. Când ești înfricoșat, în loc să te cufunzi, pur și simplu, în panică, râzi! Teama se simte cu adevărat stânjenită și te părăsește."
Frederick Lenz

"Când am avut primul meu atac de panică, am crezut că era un atac de inimă."
James Arthur

"Una din căile prin care credința noastră se exprimă este abilitatea noastră de a fi calmi, a fi prezenți și a nu ne panica sau a ne pierde perspectiva. Dumnezeu își face încă cea mai bună treabă în cele mai dificile circumstanțe."
Tim Hansel

"Demonii sunt nenumărați, își fac apariția în cele mai inoportune vremuri, și crează panică și teroare. Dar am învățat că dacă îmi stăpânesc forțele negative și le înham la carul meu, ele vor lucra în avantajul meu."
Ingmar Bergman

Citate despre ignoranță și incultură

"Frica nu poate fi alungată, dar poate fi liniștită și oprită să ajungă în pragul panicii; ea poate fi domolită prin rațiune și evaluare."
Vannevar Bush

"Nu poți clădi politici publice pe sentimente de panică ori teamă."
 Maxime Bernier

"Când ne panicăm, ne îndreptăm instinctiv spre resursele noastre interioare întrucât ne îndoim de El."
Charles R. Swindoll

"Panica este cel mai rău lucru. Când te panichezi, nu mai poți zări ce posibilități ai. Apoi, apare disperarea."
Janet Fitch

"Este uluitor cât de multă panică poate răspândi un om onest printre o mulțime de ipocriți."
Thomas Sowell

Frica în citate, aforisme, maxime
Panica în citate, maxime, aforisme Panica în citate, maxime, aforisme Reviewed by Diana Popescu on martie 14, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.