Begonia: Simbol și semnificație

Begonia este o plantă perenă cu flori al cărei nume i-a fost dat de Charles Plumier, unul dintre fondatorii  botanicii, în onoarea guvernatorului coloniei franceze Saint-Domingue (în prezent Haiti).

Floarea de begonie este un simbol al gândurilor negre și neplăcute care ne îndepărtează de fericire, dar și a comunicării armonioase între prieteni și membri ai familiei, a păcii și a justiției între popoare lumii și între simpli oameni. Ne sugerează, totodată, să fim precauți când suntem puși în fața unor noi situații, să ne exprimăm recunoștiința și mulțumirea pentru un favor făcut nouă de cineva, să ne afirmăm individualitatea și să ne desprindem de anonimatul mulțimii. 

Avertizarea asupra unei adversități


Begonia poate fi folosită pentru a pune în gardă pe cineva asupra unor pericole pe cale să-l pândească. O poți dărui și cuiva care a fost rănit ori implicat într-un accident.

Simbol al prudenței 


Begoniile pot fi oferite și unei persoane care pleacă într-o călătorie sau își planifică o activitate potențial riscantă, ca o dovadă a afecțiunii pe care i-o porți și dorinței de a fi în siguranță.

Simbol al gândurilor întunecate 
Begonia: Simbol și semnificație


Floarea de begonie simbolizează gândurile negre întrucât este asociată cu avertismentul și precauția. Oricum, nu este înconjurată de o mare energie pozitivă, cel puțin în unele culturi,  încare potrivit unei superstiții, nu este de bun augur să fie ținute în casă.

Simbol al recunoștiinței


Un buchet de begonii poate reprezenta darul perfect pentru cineva căruia îi ești recunoscător, care a făcut un lucru bun făcut pentru tine, pentru generozitatea pe care ți-a arătat-o.

Floarea gerbera: Simbol și legendă

Simbol al individualității și unicității


Begonia se remarcă prin frumusețea sa particulară. Din acest motiv, poate fi un simbol al înfățișării unice, de neuitat, a unui om, însă și a individualității caracterului său, a personalității sale.

Simbol al dreptății și păcii


Această floare poartă și semnificația de pace și dreptate, justiție, și de aceea este adeseori dată în dar ca un semn de remușcare ori vină. Oamenii își dăruiesc begonii pentru a se ierta unii pe alții, a semnala că regret greșelile pe care le-au făcut unii față de ceilalți.

Simbol al comunicării armonioase


Dacă vrei să pui capăt certei cu cineva, mai ales cu un prieten sau un membru al familiei, floarea de begonie exprimă fără cuvinte, în unele regiuni ale lumii, exact acest mesaj.

Conform unei legende chinezești, begonia creștea în Valea Lunii Albastre, în preajma Lacului Ape Reci de Jad. Pentru lumea dinafară, era o floare stranie întâlnită numai prin noroc și nu atunci când era căutată

Legenda și simbolul tuberozei
Begonia: Simbol și semnificație Begonia: Simbol și semnificație Reviewed by Diana Popescu on aprilie 07, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.