30 mai: Ziua "Udă o floare"

Pe 30 mai se celebrează anual Ziua "Udă o floare", una consacrată aprecierii și readucerii aminte a acestui zâmbet minunat transmis nouă în atâtea feluri de către natură, dar și îngrijirii, udării grădinilor, ba chiar și a micilor miracolelor din ghivecele casei noastre. Hidratarea florilor poate fi o treabă pasionantă, ba chiar și terapeutică, ce ne poate purifica minte și inima, ne poate alunga stresul și înlesni o meditație profundă asupra vieții noastre. 

Atrăgându-ne atenția că trebuie să ne refocalizam pe revelațiile universului, Joseph B. Wirthlin remarca, "Cu cât vedem mai des lucrurile din jurul nostru - chiar și lucrurile frumoase, minunate - cu atât mai mult acestea devin invizibile pentru noi. De aceea, frecvent, luăm de-a gata frumusețea acestei lumi: florile, copacii, păsările, norii, și chiar oamenii pe care-i iubim."         
30 mai: Ziua "Udă o floare"

Florile în citate, aforisme, maxime


Este important să știm care dintre florile noastre preferă un sol mai umed, și care unul mai uscat. Semințele plantelor puse de curând în pământ au nevoie să fie udate zilnic, până la germinare. Pentru a ne face florile și mai fericite, putem adăuga în apa lor un lichid fertilizator.

În ziua de 30 mai avem ocazia să udăm și să îngrijim și grădinile unor oameni bolnavi, aflați la pat sau într-un spital. De asemeni, putem dărui cuiva drag, unui prieten, o floare în ghiveci pentru a planta eventual în grădina sa.

Lady Bird Johnson ne amintește că "Unde se ivesc florile, înflorește și speranța."

29 mai: Ziua biscuiților
30 mai: Ziua "Udă o floare" 30 mai: Ziua "Udă o floare" Reviewed by Diana Popescu on mai 29, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.