16 iunie: Ziua internațională a așa-zisei Remiteri Familiale

Anual, pe 16 iunie, se celebrează Ziua internațională a Remiterii Familiale, un nume pompuos, care înseamnă, pe înțelesul tuturor, ziua trimiterii de bani / cotizației  către famiiile lor a oamenilor care lucrează în alte țări pentru a asigura bunăstarea rudelor lor mai mult sau mai puțin apropiate.

Da, este o chestie relativ ipocrită, iar ONU a avut tupeul de a stabili ziua de 16 iunie pentru a sărbători, chipurile, recunoașterea emigranților ca o contribuție însemnată atât acolo unde muncesc, cât și ca o ridicare a nivelului de trai a familiilor spre care acești oameni trimit banii!

Ți se pare că este OK? Ei bine, mie nu mi se pare!         
16 iunie: Ziua internațională a așa-zisei Remiteri Familiale

Hai să trecem peste asta, și să menționez că ONU face apel cu acest prilej la instituțiile guvernamentale, sectorul privat și organizații sociale pentru a sprijini emigranții și familiile lor! Nu se știe concret cum face asta!

Ți se pare că e un banc? Mie nu!

Nu în ultimul rând, pe 16 iunie, ar trebui numeroși români din țară să demonstreze aprecierea lor față de rudele lor plecate peste hotare. Se petrece așa ceva? N-aș crede!

De asemeni, în ziua asta, nu ar fi rău ca guvernul, și mai ales parlamentul să-și aducă aminte de aportul banilor românilor din străinătate în economia țării. De asemeni, atât parlamentarii, cât și ONG-urile, oamenii de rând, nu ar strica să își readucă în minte soarta nenorocită a copiilor rămași singuri, numai în grija unui bunic sau a unui singur părinte, astfel încât să aibă o soarta ma bună în viitor, dar una mai tristă în prezent!

15 iunie: Ziua puterii zâmbetului

16 iunie: Ziua internațională a așa-zisei Remiteri Familiale 16 iunie: Ziua internațională a așa-zisei Remiteri Familiale Reviewed by Diana Popescu on iunie 15, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.