15 iulie: Ziua mondială a abilităților tineretului

Adoptată de Adunarea Generală a ONU în 2014, Ziua mondială a abilităților tineretului reprezintă o oportunitate pentru tineri, instituții de formare și educație tehnică și vocațională, organizații publice ori private, să recunoască și să celebreze importanța înzestrării tinerilor cu un potențial real pentru angajare, muncă decentă și antreprenoriat.

Creșterea numărului de tineri fără muncă este una dintre cele mai semnificative probleme cu care se confruntă economii și societăți din toată lumea, atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare.

În 2019 erau 259 de milioane de tineri fără joburi, lipsiți de oportunitatea de a se educa sau califica, aceștia estimându-se a fi ajuns la 267 de milioane în 2019 și a fi de circa 273 de milioane în 2021.

                                                     
15 iulie: Ziua mondială a abilităților tineretului

Educația și formarea profesională sunt obiective centrale în agenda ONU de până în 2030, care pune accentul pe accesibilitatea la instruirea tehnică și vocațională de calitate; acumularea de abilități vocaționale și tehnice pentru angajare, o muncă decentă și antreprenoriat; eliminarea discriminării în funcție de genuri și asigurarea sprijinului persoanelor tinere vulnerabile.

Pandemia COVID-19 din 2020 a determinat o închidere parțială sau totală a unor instituții de instruire și educație vocațională din toată lumea, amenințând continuitatea dezvoltării abilităților celor tineri.

Conform unui sondaj pus la punct de UNESCO, Organizația Internațională a Tinerilor și Banca Mondială, învățarea de la distanță a devenit cea mai frecventă cale de formare a abilităților, cu dificultăți considerabile privind, printre altele, adaptarea planurilor de învățământ, nepregătirea formatorilor și invățăceilor, procesele de ratificare și certificare ale absolvenților.

14 iulie: Ziua Pandemoniului
15 iulie: Ziua mondială a abilităților tineretului 15 iulie: Ziua mondială a abilităților tineretului Reviewed by Diana Popescu on iulie 14, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.