Românca Claudia Anghel, imaginea simbol a Servicului de sănătate britanic

Moașa româncă Claudia Anghel este unul dintre cele 12 cadre medicale selectate să apară pe postere marcând a 72-a aniversare a National Health Service (NHS - Serviciul Național de sănătate) din Marea Britanie. Poza ei, realizată de vestitul fotograf Rankin, cunoscut pentru portretele făcute formației Rolling Stones și reginei Angliei, a apărut pe afișe, banere din toată Marea Britanie!

Claudia Anghel, care lucreză la Spitalul Universitar Coventry și Warwickshire, a declarat într-un interviu acordat site-ului NHS, "Pe când eram o tânără în creștere în România, am știut mereu că îmi doresc o carieră de excepție. Tatăl meu, eroul meu absolut, m-a încurajat să devin moașă, și sunt fericită că am realizat asta."                                 
Românca Claudia Anghel, imaginea simbol a Servicului de sănătate britanic

Claudia a adăugat, "Tatăl meu a murit anul trecut, dar știu cât de mândru era că sunt moașă la NHS, mai cu seamă după ce a văzut cât de mulți oameni mă apreciază și mă prețuiesc. Când mă întorc în România sau am câteva zile libere, îmi lipsește munca și abia aștept să mă întorc la ea."

Claudia Anghel este unul din cei circa 600.000 de români care și-au părăsit țara pentru a-și afla o viață mai bună în Marea Britanie și pare să fie convinsă să rămână aici.

Negarea irațională a coronavirusului | Covid 19

Ea a părăsit România în anul 2012, la vârsta de 38 de ani, după ce muncise vreme de 19 ani la spitalul municipal din Călărași. Nu știa prea bine limba engleză, dar acest lucru nu a oprit-o să facă acest pas îndrăzneț! A trebuit să învețe engleza și să obțină certificatul de moașă conform legislației engleze, câștigând o perioadă o mică sumă de bani. Cu toate astea, s-a dedicat din tot sufletul muncii sale, nu a lipsit niciodată vreo oră sau vreo zi de la lucru fără un motiv bine întemeiat.

La câțiva ani după ce și-a început activitatea, a ajuns să fie una din cele mai apreciate moașe din Marea Britanie, și a câștigat numeroase premii, unul din ele fiind "Extra Mile Award for Outstanding Care" ("Premiul pentru eforturi deosebite, remarcabile în îngrijirea medicală").

A continuat să lucreze cu aceeași perseverență și după apariția COVID-19, criza pandemică. A declarat, "Chiar și în timpuri de răscruce, activitatea de moașă este despre viață și bucurie. Desigur, suntem îngrijorați, dar suntem, de asemeni, puternici. Mă trezesc încă în fiecare dimineață, îmi pun uniforma și nițel ruj pe buze, și merg la muncă (deși în zilele astea măștile pe care le purtăm nu ne permit să ne menținem prea mult rujul)!"

Sursă: Romania-insider.com
Românca Claudia Anghel, imaginea simbol a Servicului de sănătate britanic Românca Claudia Anghel, imaginea simbol a Servicului de sănătate britanic Reviewed by Diana Popescu on iulie 08, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.