12 august: Ziua Internațională a Tineretului

"Tinerii de azi, sunt liderii de mâine". Nelson Mandela

Ziua Internațională a Tineretului, celebrată anual pe 12 august, are scopul de a recunoaște eforturile și potențialul tinerilor din toată lumea în dezvoltarea societății globale, a promova noi căi de a fi mai activi în aducerea unei contribuții semnificative pentru comunitățile lor.

"Nu putem clădi întotdeauna viitorul pentru tineretul nostru, dar ne putem clădi viitorul pentru tineret".      Franklin D. Roosevelt                    
12 august: Ziua Internațională a Tineretului



Cu prilejul acestei zile, în numeroase țări au loc activități deosebite, incluzând conferințe, dezbateri despre educația și oportunitățile de a lucra ale tinerilor, concerte, competiții, parade și expoziții având rolul de a scoate la lumină talentele, abilitățile și realizările tinerilor.

ONU definește tineretul lumii ca având între 15 și 24 de ani, acesta reprezentând o șesime din populația umană.

"Uneori, numai tinerii sunt îndeajuns de nebuni pentru a schimba lumea."  Diana Peterfreund

În 1998, o rezoluție proclamând 12 august ca Ziua Internațională a Tineretului a fost adoptată de Conferința Mondială a ministerelor responsabile pentru tineret. Această recomandare a fost aprobată de Adunarea Generală a ONU în 1999, cea dintâi zi internațională a tineretului fiind marcată în anul 2000.

În 2020, tema acestei zile este "Angajamentul pentru acțiuni globale", una având menirea de a sublinia în ce fel angajamentul tinerilor poate ajunge la niveluri mai înalte în optimizarea instituțiilor și proceselor locale și globale.

11 august: Ziua fiului și fiicei
12 august: Ziua Internațională a Tineretului 12 august: Ziua Internațională a Tineretului Reviewed by Diana Popescu on august 11, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.