18 august: Ziua poeziei proaste

Ziua de 18 august este anual una specială, întrucât este dedicată poeziei, nu uneia oarecare, ci poeziei proaste! Se spune că atât poezia bună, cât și cea proastă, au capacitatea să ne răscolească emoțional, cu diferența că cea de-a doua ne poate oripila până la limita insuportabilului sau ne poate face să izbucnim în hohote de râs cutremurătoare! 

Creată de Thomas și Ruth Roy, deținători ai site-ului Wellcat Holydays, ziua poeziei proaste ne încurajează să ne punem condeiul pe o foaie de hârtie și să scriem niște versuri cât se poate de oribile, în stare să-i facă să se răsucească în morminte pe Alecsandri, Eminescu sau Blaga. Dacă vrem ne purtăm cruzimea până în pânzele albe, avem posibilitatea să le citim prietenilor sau a le expedia profesorului nostru de literatură!         
18 august: Ziua poeziei proaste
                 

Dacă nu suntem îndeajuns de "inspirați" în izvodirea unor poeme groaznice, hilare, putem găsi numeroase astfel de perle pe Facebook ori pe blogurile unor genii neînțelese... Nu trebuie să uităm că tot românul s-a născut poet!

La urmă urmei, așa cum spunea Kurt Vonnegut, "A practica o artă, indiferent cât de bine sau rău, este o cale de a-ți eleva sufletul. Cântă sub duș. Dansează pe muzica de la radio. Spune povești. Scrie un poem pentru un amic, chiar dacă e un poem oribil. Fă asta cât se poate de bine îți este posibil și vei primi o răsplată enormă. Vei fi creat ceva!"

17 august: Ziua aprecierii pisicii negre
18 august: Ziua poeziei proaste 18 august: Ziua poeziei proaste Reviewed by Diana Popescu on august 17, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.