18 septembrie: Ziua Primei Iubiri

 Inițiată în 2015, în SUA, Ziua Primei Iubiri este de atunci celebrată anual pe 18 septembrie și în alte țări. Ea se adaugă altor sărbătoriri ale dragostei, precum Ziua Sfântului Valentin din 14 februarie, și Ziua Dragobetelui din 24 februarie. 


Dacă acestea din urmă sunt dedicate unui partener de cuplu actual ori unei povești de amor din prezent, Ziua Primei Iubiri reprezintă mai curând o incursiune în lumea amintirilor.


Atunci când prima dragoste ne incendiază viața, suntem străbătuți de emoții febrile, cutremurătoare, o pasiune năvalnică, în stare să dărâme orice barieră îi stă în  cale. Sufletele ne sunt răvășite și oscilăm între extreme, între exaltare, extaz, și pesimism, agonie.         

    

18 septembrie: Ziua Primei Iubiri

                     

Prima iubire nu are cum să nu fie nesăbuită! Pentru unii oameni reprezintă o amintire îndepărtată. Pentru alții, cea dintâi idilă continuă să fie la fel de ardentă ca odinioară. Indiferent dacă facem parte din prima ori a doua categorie, pe 18 septembrie avem oportunitatea să reflectăm asupra fluturilor din stomac  care ne-au zăbzăucit odată cu prima noastră dezvăluire a sentimentelor romantice.


În plus, cea dintâi dragoste ar fi trebuit să ne ofere o lecție plină de învățăminte... La urma urmei, când ne îndrăgostim pentru prima dată, facem adeseori greșeli, experimentăm lucruri, simțăminte noi, năucitoare, care sunt în stare să ne transforme într-o persoană mai bună. 


Putem să celebrăm Ziua primei iubiri prin aprecierea poveștii de dragoste în care suntem implicați în momentul de față ori să ne lăsăm pradă nostalgiei urmărind un film sau răsfoind un roman de dragoste.


17 septembrie: Ziua "Găsește-ți un vechi prieten"

18 septembrie: Ziua Primei Iubiri 18 septembrie: Ziua Primei Iubiri Reviewed by Diana Popescu on septembrie 17, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.