3 septembrie: Ziua zgârie-norilor

Ziua zgârie-norilor din 3 septembrie, este dedicată anual acestor minuni arhitecturale, învățării a ceva în plus despre știința, ingineria și arta construirii lor. 

Termenul de "zgârie-nori" (în engleză, "skyscaper") își are originea în SUA, spre sfârșitul anilor 1880, în decursul unei expansiunii explozive a construcțiilor din Chicago și New York.  În acea vreme, erau numite zgârie-nori construcțiile care avea mai multe etaje decât cele din jurul lor. În zilele noastre, poartă această denumire clădirile având cel puțin 40 de etaje.

Cel dintâi zgârie-nori de pe planetă a fost  Clădirea Asigurării Caselor din Chicago, având 42 de metri pe verticală, clădită în 1884.                   
3 septembrie: Ziua zgârie-norilor

La începutul anului 2020, cele mai înalte construcții din lume sunt: Burj Khalifa (828 de metri) din Dubai, Turnul Shaghai (632 de metri) din China, și Hotelul Turnului Regal cu Ceas Makkah din Mecca.

China are 13 din cele mai înalți zgârie-nori din lume, iar Coreea de Sud doar unul, Centrul Mondial Lotte (555 de metri) din Seul.

Știai că în nici una din clădirile înalte din Hong Kong nu există etajul 13 și nici vreun etaj care să aibă cifra 4 în numărul său? Asta deoarece 4 și 13 sunt considerate tradițional aici numere cu ghinion!

2 septembrie: Ziua mondială a nucii de cocos
3 septembrie: Ziua zgârie-norilor 3 septembrie: Ziua zgârie-norilor Reviewed by Diana Popescu on septembrie 02, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.