Un om însetat în deșert: Poveste cu tâlc

O poveste cu tâlc despre oportunitățile grăbite care ni se ivesc în viață și necesitatea de a risca pentru a profita de ele, fără să ne mai întrebăm dacă vom reuși sau nu.

Odată, un om s-a rătăcit în mijlocul unui deșert. Rămăsese fără apă de câteva zile, și era conștient că dacă nu găsea cât mai repede ceva de băut era sortit pieirii.

La un moment dat, a zărit, în depărtare, o mică colibă. S-a gândit că nu era, probabil, decât o iluzie, dar s-a hotărât să-și încerce norocul și să înainteze către ea. Pe măsură ce se apropia și-a dat seama, însă, cu bucurie, că era reală.

S-a târât, cu ultimele puteri rămase, înlăuntrul colibei, și nu a găsit pe nimeni acolo. Însetat peste poate, a găsit o pompă manuală de apă.

A fost în culmea fericirii, dar când a acționat-o,  nu a curs din ea nici un strop de apă. A continuat să manevreze pompa și după o vreme, s-a dat bătut. Oboseala îl copleșea!               
Un om însetat în deșert: Poveste cu tâlc

Convins că, inevitabil, avea să moară, a dat dat cu ochii într-un ungher al colibei de o sticlă de apă având un dop pentru a împiedica evaporarea. A deschis sticla și era cât pe aci să soarbă din ea când a văzut un bilețel lipit pe aceasta.

Pe hârtie scria: "Folosiți apa pentru a amorsa, a porni pompa. Nu uitați să umpleți sticlă atunci când ați terminat!"

Cuprins de derută, nu știa ce să facă în aceste circumstanțe dramatice...

Putea folosi apa pentru a-și potoli setea, sau o putea utiliza pentru a pune în funcțiune pompa, dar cum putea să aibă vreo garanție că îi va da apă?

Era posibil ca pompa manuală să fie stricată, să aibă vreo țeavă ruptă... Putea să-și asume acest risc?

În cele din urmă, tremurând de frică, îngrijorare, a turnat apa din sticlă în pompă. Și-a închis ochii în speranța că va curge ceva din ea și, după ce mânuit-o, a auzit un sunet, un clipocit, extrem de plăcut. Și-a deschis ochii și a descoperit că era salvat!

A băut din apa furnizată de pompă pe săturate, și s-a simțit întremat, reînvigorat. Și-a umplut bidonul din rucsac, a umplut cu apa și sticla aflată în colibă și, înainte de a pleca, a adăugat, a scris pe bilețelul de pe ea și cuvintele: "Credeți-mă că va funcționa!"

Udă deșertul: Poveste cu tâlc
Un om însetat în deșert: Poveste cu tâlc Un om însetat în deșert: Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on septembrie 15, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.