Legenda păpușii Annabelle | O poveste de groază de Halloween

 Legenda, povestea adevărată, de groază, a păpușii Annabelle a început în anul 1970, când și-a terorizat posesoarea determinându-i pe parapsihologiii Ed și Lorraine Warren să o ducă la al lor Muzeu Ocult pentru a o împiedica să mai facă rău oamenilor.


Ea stă și în zilele noastre într-o cutie de sticlă având atașată o placă de lemn pe care este inscripționată rugăciunea "Tatăl nostru". Continuă să afișeze un zâmbet aparent plăcut pe fața sa fericită de sub o claie de păr roșu. De asemeni, sub cutie există un avertisment: "Atenție, nu o deschideți în nici un caz!"


Pentru vizitatorii neavizați ai Muzeului Ocult al soților Warren din Monroe, Conneticut, SUA, ea arată aidoma păpușilor din cârpă de la mijlocul secolului al XX-a. Annabelle nu este, însă, deloc o păpușă obișnuită!


Încă de la prima ei presupusă bântuire din 1970, această păpușă considerată malefică a fost învinuită că ar fi posedată de diavol, că ar fi comis numeroase atacuri violente. În ultimii ani a inspirat mai multe filme horror, de groază.


Povestea adevărată a păpușii Annabelle


Fără a avea trupul de porțelan din filmele în care a fost protagonistă, autentica păpușă Annabelle are trăsături create prin cusături, inclusiv surâsul ei și nasul său strălucitor, portocaliu, triunghiular, care evocă amintirile noastre din copilărie despre jucării nevinovate.


Așa cum spuneam, cele dintâi bântuiri ale sale s-au petrecut în 1970, când Annabelle era nou-nouță. Ea ar fost dăruită unei tinere infirmiere medicale, pe nume Donna (Deidre, într-o altă variantă) de către mama sa, cu ocazia celei de douăzecișiopta aniversări a zilei sale de naștere. Încântată de cadou, Donna l-a dus în apartamentul ei, pe care-l împărțea cu o altă infirmieră, Angie. 


La început, Annabelle era un accesoriu adorabil amplasat pe sofaua din sufragerie, întâmpinând oaspeții cu înfățișarea sa multicoloră. Totuși, după puțină vreme, cele două femei au observat că păpușa părea se se miște prin locuință după propria sa voință...            

                            

Legenda păpușii Annabelle | O poveste de groază de Halloween

Donna ședea alături de ea pe sofa înainte de a pleca la muncă, iar când se întorcea acasă o afla în dormitorul ei, cu ușa acestuia închisă!


Donna și Angie au găsit apoi peste tot prin apartament bilețele pe care scria "Ajută-mă!" Potrivit lor, astfel de bilețele erau scrise pe o hârtie de pergament, una pe care nu o aveau în casă!


Mai mult decât atât, într-o zi, Lou, prietenul lui Angie, a rămas singur în apartament în vreme ce Donna era plecată pe afară, și a auzit zgomote în camera ei, ca și cum cineva ar fi intrat prin efracție înlăuntru. După ce a cercetat în amănunt, nu a descoperit vreun semn de intrare forțată la ușă și la ferestre, dar a găsit în acea camera pe Annabelle stând cu fața în jos pe podea (într-o altă versiune a legendei, el ar fi fost atacat de păpușă pe când se trezea dintr-o ațipeală).


În clipa descoperirii, Lou a simțit o durerestra fulgerătoare în corp și, privind în jos, a zărit un șir urme de gheare ce-i zgâriaseră pieptul. Două zile mai târziu, acestea au dispărut fără vreo urmă.


Ca urmare a experienței traumatice a lui Lou, femeile au chemat un medium pentru a le ajuta să rezolve această problemă aparent paranormală. Mediul a ținut o ședință de invocare a spiritelor și a concluzionat că păpușa era posedată de sufletul unei fetițe pe nume Annabelle Higgins, al cărei trup fără viață fusese găsit cu câțiva ani mai înainte pe locul unde fusese construită apoi clădirea în care locuiau.


Mediumul a pretins că spiritul fetiței era binevoitor și că își dorea, pur și simplu, iubire și grijă. Cele două tinere infirmiere au fost îndurerate de această revelație și au consimțit să-i permită spiritului să își aibă sălaș permanent în păpușă.


Annabelle le-a înșelat însă așteptările, și-a continuat năzbâtiile sinistre, așa că s-au hotărât să alunge din casa lor spiritul din păpușă, făcând apel de această dată la un preot episcopal cunoscut drept părintele Hegan. Hegan și-a contactat superiorul, părintele Cooke, care i-a alertat pe soții Ed și Lorraine Warren.


Legenda lui Bloody Mary | Poveste de Halloween


Potrivit acestora din urmă, necazurile cele mai mari ale celor două femei au început cu adevărat când au au ajuns să creadă că păpușa merita compasiunea, simpatia lor. Ei au fost de părere că în Annabelle există o forță demonică în căutarea unei gazde umane. Au declarat:


"Spiritele nu posedă lucruri neanimate precum casele sau jucăriile, ele posedă oamenii. Un spirit inuman se poate totuși atașa de un spațiu sau un obiect, și asta s-a întâmplat în cazul Annabellei. Acest spirit a manipulat păpușa și a creat iluzia că ar fi în viață astfel încât să capete recunoaștere. Cu adevărat, spiritul nu urmărea să rămână atașat de păpușă, ci încerca să posede o gazdă umană, un trup omenesc."


Soților Warren li s-a părut sunt semne ale unei intruziuni demonice, incluzând teleportarea (păpușa se mișca de una singură), materializarea (bilețelele din hârtie de pergament), și "Marca Bestiei" de pe pieptul zgâriat cu gheare a lui Lou. 


În consecință, au cerut să se facă de către părintele Cooke o exorcizarea a apartamentului, după care au luat-o pe Annabelle de acolo, ducând-o într-un loc final de odihnă în Muzeul Ocult, în speranța că stăpânirea demonică asupra ei se va sfârși.


Totuși, pe drumul spre muzeu, Lorraine a pretins că frânele mașinii i s-au blocat sau nu au mai funcționat de câteva ori, ducând spre un accident aproape dezastruos. Tot ea a clamat că de îndată ce soțul său, Ed, a scos apă sfințită din geanta lui și a stropit cu aceasta păpușa, problemele cu frânele au dispărut.


Odată ajunși acasă, soții Warren au pus-o pe Annabelle în biroul lui Ed. Ulterior, au afirmat că au văzut-o levitând în acel loc și că păpușa se deplasase prin toată casă. Chiar și când a fost amplasată într-o altă clădire exterioară și ferecată, ea ar fi revenit apoi în locuință!


Cei doi au confecționat după aceea o cutie din lemn și sticlă specială pe care au înscris rugăciunea "Tatăl nostru". În tot restul vieții sale, Ed ar fi rostit o incantație de legare a păpușii de cutie, pentru a se asigura că spiritul și Annabelle rămân în aceasta.


De când a fost astfel încarcerată se spune că Annabelle nu s-ar mai fi mișcat de acolo și că spiritul ei ar fi găsit căi de a depăși planul terestru...


Au fost se pare, unele evenimente stranii...


Odată, un preot tânăr care vizita Muzeul Ocult ar fi bagatelizat abilitățile demonice ale păpușii. Ed l-ar fi avertizat că nu era bine ceea ce făcea, însă preotul ar fi râs în hohote la auzul vorbelor sale. Pe drumul de întoarcere acasă, preotul ar fi fost implicat într-un accident aproape mortal care i-ar fi făcut praf mașina. El a pretins că ar fi zărit-o pe Annabelle în oglinda retrovizoare chiar înainte de accident.


Ani mai târziu, un alt vizitator ar fi sfărâmat geamul cutiei păpușii, luând în râs oamenii care credeau în ea. Imediat după aceea, și-ar fi pierdut controlul asupra motocicletei sale și s-ar fi izbit de un copac, murind pe loc, iar prietena lui abia mai reușind să supraviețuiască impactului. Ea ar fi clamat că înainte de coliziune ar fi auzit râsul demonic, malefic, al păpușii!


În decursul timpului, soții Warren au continuat să își rememoreze povești de acest tip despre puterile înspăimântătoare ale lui Annabelle, dar nici una dintre ele nu a fost confirmată. 


Păpușa Annabelle a inspirat serialul de filme The Conjuring Universe/ Universul invocator, unul care a cuprins episoadele Annabele (2014), Annabelle: Creation/ Annabelle: Crearea (2017) și Annabelle Comes Home/Annabelle vine acasă (2019), transformând păpușa de cârpă originală într-una terifiantă, din porțelan, cu o față desfigurată, extrem de amenințătoare. Acest personaj și-a făcut o apariție mai scurtă în filmele lui Jonas Wan, The Conjuring/Invocația (2016), Aquaman/Omul acvatic (2018) și The Curse of Llorona/Blestemul lui Llorona (2019). 


Legenda lui Chucky, păpuşa blestemată | Poveste adevărată de Halloween

Legenda păpușii Annabelle | O poveste de groază de Halloween Legenda păpușii Annabelle | O poveste de groază de Halloween Reviewed by Diana Popescu on octombrie 30, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.