7 noiembrie: Ziua "Îmbrățișează un urs"

 Ziua "Îmbrățișează un urs" nu are de a face, an de an, pe 7 noiembrie, cu animalele reale, sălbatice, chiar feroce, de acest tip (de altfel, îmbrățișarea lor ar putea fi foarte, foarte riscantă!), ci cu jucăriile pufoase pe care le-am avut alături de noi mai toți în copilărie.


Pe când eram mici, ursuleții din pluș sau alte materiale textile ne-au ținut de cald noapte de noapte și ne-au apărat, vigilenți, de monștrii ascunși într-un dulap sau sub pat!


Mulți dintre noi nu ne-am putut despărți de ei nici în viața de adult, aceștia continuând să aibă un loc de cinste pe o canapea sau un fotoliu din casa noastră.   

                                         

7 noiembrie: Ziua "Îmbrățișează un urs"

Animăluțele umplute cu cârpe sau chiar rumeguș au apărut, conform unor cercetări arheologice, încă din Egiptul Antic. Cele de pluș s-au ivit pe piață în anii 1830, iar cele mai notabile din ele, urșii, s-au teleportat  în lume în 1902, în America.


Se spune că "Teddy Bear" (literal, în limba engleză, "ursul Teddy"), denumirea din America a ursulețului jucărie provine de la cel de-al douăzecișisașelea președinte al SUA, Theodore "Teddy" Roosvelt, care în decursul unei expediții de vânătoare a refuzat, în 1902, să împuște un pui de urs. 


Există mai multe căi de a celebra Ziua "Îmbrățișează un urs" de pe 7 noiembrie:


1 - Îmbrățișează-ți ursulețul! Dacă nu (mai) ai unul, cumpără-ți degrabă!


2 - Dăruiește "îmbrățișări de urs" prietenilor, membrilor familiei, oamenilor îndrăgiți!


3 - Fă-i cuiva cadou un urs din pluș.


4 - Îmbracă-te într-un costum de carnaval de urs și dă o raită prin oraș!


5 - Vizitează o grădină zoologică pentru a revedea niște urși în carne și oase! Poți face cunoștiință cu ei și dacă stai la pândă în preajma pubelelor de gunoi din niște localități montane!


6 noiembrie: Ziua Saxofonului

7 noiembrie: Ziua "Îmbrățișează un urs" 7 noiembrie: Ziua "Îmbrățișează un urs" Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 06, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.