Misterul oamenilor umbră intre superstiții și realitate

 Oamenii umbră sunt considerați a fi creaturi umanoide percepute într-o zonă semiîntunecată, văzute fie ca fantome, ființe interdimensionale, călători în timp, extratereștri, fie, pur și simplu, izvodiri ale imaginației.


Să spunem că citești o carte captivantă sub lumina unei veioze, șezând confortabil pe sofa, când o mișcare neașteptată de-a lungul camerei iți atrage atenția. Pare ceva întunecat, umbrit dar, după ce te uiți mai bine, iți dai seama că nu este nimic acolo. Revii la lectură și, câteva clipe mai târziu, se întâmplă din nou. De această dată, iți ridici mai rapid privirea de pe carte și întrezărești o ființă umană vagă, trecând fulgerător prin peretele cel mai îndepărtat și dispărând ca prin minune...


A fost o umbră generata de veioză? O nălucă a imaginației tale? Sau o stafie? Poate că a fost manifestarea unui fenomen tot mai răspândit, apariții cunoscute drept "oameni umbră" sau "ființe umbră"...


Cei care au avut de a face cu sau au studiat oamenii umbră afirma că aceste entități sunt văzute cel mai frecvent printr-un colț al ochiului, în numai câteva secunde. Cu acest prilej are loc o întâlnire de gradul trei cu aceste personaje.          

                                                    

Misterul oamenilor umbră intre superstiții și realitate

Într-o întâlnire de gradul doi, poate fi observată o entitate umbrită o perioadă mai lunga, timp de câteva minute. I se pot detecta mișcări aidoma celor umane, precum ridicarea unui brat, întoarcerea capului sau mersul într-o anumită direcție. Unii martori sunt capabili să-i descrie înfățișarea și să atribuie inteligență acestui "spectru", întrucât pare să se deplaseze și să reacționeze cu un anumit scop.


În cadrul întâlnirilor de gradul trei, foarte rare, se petrece un contact direct. O persoană se simte atinsă sau afectată fizic de către entitate.


Există mai multe teorii despre cine sunt și de unde provin oamenii umbră...


O născocire a imaginației


Această explicație este furnizată de sceptici, oameni de știință, persoane care nu au experimentat niciodată un astfel de fenomen. La mijloc ar fi un truc al minții noastre sau încropirea unei iluzii. Autenticele umbre nu ar avea cum să se producă decât atunci când există o lumină. Ce-i drept, mintea și ochii ne sunt ușor de păcălit. Poate, însă, aceasta explicație să fie valabila pentru toate cazurile ale aparițiilor oamenilor umbră?


Fantome


Pentru a numi astfel de entități fantome ar trebui, mai întâi, să ne lămurim ce înseamnă stafiile. Aproape toate definițiile fantomelor ne arata că acestea sunt cumva diferite de oamenii umbră. În vreme ce cele dintâi sunt descrise ca fiind de un alb cețos, asemeni aburului, sau având o formă clar umană, cei din urmă sunt întunecați, de un cenușiu spre negru. Pe de alta parte, deși au siluete omenești, din cauza întunecimii lor, oamenii umbră nu pot fi percepuți detaliat.


Demoni sau alte entități spirituale


Înfățișarea lor neagră și simțămintele de răutate pe care le transmit aceste creaturi i-au determinat pe unii cercetători să speculeze că ar fi de natură demonica. Daca sunt demoni, ne-am putea întreba care sunt obiectivele ori intențiile lor când se lasă văzute... Nu au alt scop decât să ne bage în sperieți?


Corpuri astrale


O teorie sugerează că oamenii umbră ar fi umbrele sau esențele unor persoane care experimentează trăiri în afara corpului. Potrivit unora, călătorim cu toții în afara trupurilor noastre atunci când suntem adormiți.


Călători în timp


O altă teorie este cea că oamenii din viitor au găsit mijloace de a călători în trecut, inclusiv în vremea noastră. Indiferent în ce fel sunt capabili să realizeze asta, poate că atunci când ne observă îi vedem ca pe niște umbre trecătoare...


Ființe interdimensionale


Conform științei, există și alte dimensiuni pe lângă cele trei în care ne ducem viața. Și, dacă astfel de dimensiuni sunt reale, cine sau ce ar trăi în ele? Unii teoriticieni pretind că astfel de alte dimensiuni există în paralel și foarte aproape de ale noastre, deși sunt invizibile pentru noi. Iar daca sunt ființe care trăiesc în aceste dimensiuni, este posibil ca ele să fi găsit o cale de a pătrunde în dimensiunile noastre și a fi, în acest mod, cel puțin parțial vizibile? Daca răspunsul este da, atunci ar putea să ni se pară ca niște umbre...


Extratereștri


Extratereștrii și răpirile săvârșite de ei a unor ființe umane reprezintă fenomene atât de bizare încât nu-i de mirare că au fost identificați ca oamenii umbră. Cei răpiți de ei au declarat că extratereștrii păreau în stare să treacă prin ziduri și ferestre închise, să apară și să dispară brusc. Poate că se infiltrează în lumea noastră aidoma unor umbre!


Pur și simplu un mister


Nu există nici o modalitate de a aproba sau dezaproba teoriile anterioare despre ceva atât de misterios, care se  întâmplă atât de rapid și fară veste. Pentru știință este virtual imposibil să se catalogheze ori să se studieze astfel de fenomene într-o manieră metodică. Tot ce se poate face în prezent este să se adune informații, marturii despre întâlnirile cu oamenii umbră și să se încerce, prin compararea lor, să se înțeleagă cine sunt aceștia cu adevărat. Poate că suntem confruntați cu un străvechi mister pe cale să se dezvăluie sau ni se îngăduie să zărim un portal către și dinspre planuri nebănuite ale existenței. Ori, poate, că este vorba, pur și simplu, despe niște umbre "nevinovate"!


Biblia Diavolului: Mistere, legende și realitate

Misterul oamenilor umbră intre superstiții și realitate Misterul oamenilor umbră intre superstiții și realitate Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 12, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.