Ceata de broaște: Poveste cu tâlc

 Această poveste cu tâlc ne aduce aminte că vorbele noastre pot avea un efect uriaș asupra destinului unor semeni de-ai noștri. De aceea, ar trebui să ne alegem, să ne cântărim cu grijă cuvintele înainte de a le da glas, fiindcă, uneori, pot face chiar diferența dintre viață și moarte. 


O ceată de broaște călătorea printr-o pădure întunecoasă și, la un moment dat, două dintre ele au căzut într-o groapă. 


Celelalte broaște au văzut cât de adâncă era groapa, și le-au zis celor două ghinioniste că nu exista nici o speranță pentru ele. 


Oricum, acestea nu au luat în seamă părerea tovarășelor lor, și s-au străduit să sară afară din groapă. În ciuda eforturilor lor, cele de deasupra au continuat să le compătimească, sfătuindu-le să renunțe, întrucât nu aveau nici o șansă de reușită.      

                            

Ceata de broaște: Poveste cu tâlc

În cele din urmă, una din cele două nu a mai ignorat spusele lor și, disperată, s-a dat bătută, ba chiar a sărit și mai adânc în groapă pentru a-și găsi moartea.


Cealaltă s-a încăpățânat să facă salturi cât mai sus îi stătea în putință. Din nou, ceata de broaște a strigat la ea să se oprească și să se resemneze că urma să moară. Ea nu le-a dat însă atenție, a sărit și mai sus, și, până la urmă, a reușit să ajungă deasupra gropii.


Suratele sale, nedumerite, au întrebat-o, "Nu ai auzit ce-ți ziceam?" Broasca le-a explicat că era surdă și că s-a gândit că strigătele lor o încurajau, de fapt, să-și salveze viațaq!


Un om însetat în deșert: Poveste cu tâlc

Ceata de broaște: Poveste cu tâlc Ceata de broaște: Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on decembrie 14, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.