1 februarie: Ziua Citește cu Voce Tare

 Poate că unii dintre noi își mai aduc aminte de momentele magice când un părinte, un bunic ne citea povești frumoase, chiar înfiorătoare, despre zmei, balauri, Făt Frumos și Cosânzeana. Ziua Citește cu Voce Tare din 1 februarie ne readuce aminte despre astfel de clipe minunate, și despre necesitatea de a-i ispiti pe copiii, nepoții noștri, cu vraja unor povești mai înainte de a fi prinși de ispitele internetului!


Nu știu în ce măsură, în prezent, se mai păstrează tradiția de a le citi celor mici câte un basm înainte de a se culca, pe când stau culcușiți sub pătura ori plapuma lor călduroasă dar, pentru mine, amintirea acesteia reprezintă o comoară neprețuită... 

                                    

1 februarie: Ziua Citește cu Voce Tare

Ziua Citește cu Voce Tare este sprijinită de LitWorld, o organizație nonprofit fondată de Pam Allyn în 2007, ce are țelul de a introduce alfabetizarea în toată lumea, a învigora legăturile dintre copii și comunități prin puterea poveștilor. 


Citirea cu voce tare are numeroase beneficii! Îi ajută pe oameni să-și refuleze emoțiile, îi sprijină pe copiii să-ți echilibreze simțămintele și să învețe cum să se exprime mai bine. Copiii care obișnuiesc să citească cu voce tare sunt mai înclinați să înțeleagă diverse persoane și culturi, își măresc empatia și își aprofundează abilitățile imaginative. 


Părinții care le citesc cu voce tare povești copiilor lor sunt mai stabili din punct de vedere emoțional și își crează conexiuni mai puternice cu aceștia. 


31 ianuarie: Ziua "Inspiră-ți Inima prin Artă"

1 februarie: Ziua Citește cu Voce Tare 1 februarie: Ziua Citește cu Voce Tare Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 31, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.