18 ianuarie: Ziua Mondială a Omului de Zăpadă

 Anual, pe 18 ianuarie, într-o perioadă când, de obicei, neaua s-a așezat din belșug peste pământ, este celebrată (începând cu 2011) Ziua Mondială a Omului de Zăpadă. Se spune că data de 18 a fost aleasă pentru că aduce aminte de acest celebru personaj, cifra 8 simbolizand forma sa, iar 1 mătura care îi este frecvent atașată. 


Omul de zăpadă este apolitic și nu este asociat cu nici un fel de religie, așa că nu are de ce să nu fie fie iubit, simpatizat în toată lumea.       

                                           

18 ianuarie: Ziua Mondială a Omului de Zăpadă

Cu toate astea, aparține unei specii pe cale de dispariție. Un motiv ar fi că piere odată cu sosirea primăverii, iar un al doilea că, din pricina încălzirii globale, iernile sunt în ultimul timp tot mai văduvite de nea. 


Drept urmare, omul de zăpadă poate reprezenta două aspecte... Pe de o parte schimbările climatice de rău augur provocate de poluare, pe de altă parte, prietenia, empatia dintre oameni. 


 17 ianuarie: Ziua Copiilor Inventatori

18 ianuarie: Ziua Mondială a Omului de Zăpadă 18 ianuarie: Ziua Mondială a Omului de Zăpadă Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 17, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.