20 ianuarie: Ziua Internațională a Acceptării

 Ziua Internațională a Acceptării este o celebrare anuală centrată pe oamenii cu dizabilități, pe împuternicirea lor mai curând prin creșterea mândriei față de ei înșiși ca ființe umane, decât prin caritate. Este o zi care îi încurajează să preia controlul asupra vieții lor, să-și urmărească cu persistență visurile, să-și afirme tot ce au mai bun în ei, indiferent de problemele lor fizice.


Ziua Internațională a Acceptării a fost inițiată în onoarea lui Annie Hopkins, decedată pe 20 ianuarie 2009, fondatoare a 3E Love și creatoare a simbolului internațional al Acceptării, constând dintr-un cărucior pe rotile având forma unei inimi, care a militat pentru acceptarea socială a dizabilității.       

 

20 ianuarie: Ziua Internațională a Acceptării

3E Love, adică "Embrace, Educate, Empower. Love Life" (în limba română, "Îmbrățișează-te, educă-te, împuternicește-te. Iubește viața"), este o companie, un experiment de antreprenoriat social de conștientizare, având scopul de a-i face pe oameni să accepte diversitatea și astfel să iubească viața văzând lumea dincolo de dizabilități.


În site-ul 3E Love se menționează: "Prieteni, spune-ți lumii că acceptați cine sunteți; persoane cu drepturi sociale, care au o opinie, au interese, au țeluri și iubesc viața; persoane care sunt mobilizate să facă o diferență în lume și nu au cum să nu aibă o voce în societate. Nu trăiți dizabilitați, voi trăiți."


19 ianuarie: Ziua Popcorn-ului

20 ianuarie: Ziua Internațională a Acceptării 20 ianuarie: Ziua Internațională a Acceptării Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 19, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.