11 februarie: Ziua Internațională a femeilor și fetelor din știință

 Pe 11 februarie, Ziua   Internațională a  femeilor și fetelor din știință sublianiază faptul că atât știința, cât și egalitatea dintre genuri sunt vitale pentru îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare agreate internațional. În ultimii 15 ani, comunitatea globală a făcut numeroase eforturi pentru inspirarea și angajarea femeilor și fetelor în știință. 

      

11 februarie: Ziua   Internațională a  femeilor și fetelor din știință

În prezent, mai puțin din cercetătorii din toată lumea sunt femei. Potrivit datelor UNESCO, numai 30% din eleve se orientează spre învățământul superior. Global, numărul de tinere este scăzut în ICT (3%), stiințe naturale, matematică și statistiscă (5% ), și în inginerie, manufactură și  construcții (8%). 


Prejudecăți, adânc înrădăcinate, legate de genuri îndepărtează fetele și fami

liile de domeniii asociate cu știința. La fel ca în lumea reală, lumea de pe ecranale de cinema și TV reflect ăprejudecăți similare. În studiul din 2015, "Prejudecăți despre Genuri fără Ferestre", creat de Institutul Geena Davis, s-a arătat că din personajele cu un job identificabil în afacaeri, numai 12% erau femei!


Pentru a facilita accesul deplin și egal în știință al femeilor și fetelor, ONU a adoptat rezoluția A/RES/70/2 12, declarând 11 februarie ca Ziua   Internațională a  femeilor și fetelor din știință.


În 2021, tema acestui eveniment este "Femeile în linia întâi a luptei contra COVID-19".


10 februarie: Ziua Mondială a Semințelor de Leguminoase

11 februarie: Ziua Internațională a femeilor și fetelor din știință 11 februarie: Ziua   Internațională a  femeilor și fetelor din știință Reviewed by Diana Popescu on februarie 10, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.