5 februarie: Ziua "Lucrează Dezbrăcat"

 Da, ai citit corect titlul! Pe 5 februarie se celebrează anual Ziua "Lucrează Dezbrăcat"! Când te gândești la muncă, în mod sigur, nuditatea nu este primul lucru care-ți trece prin minte! Oricum, aceasta zi nu are nici o legătură nici cu cei/cele care se angajează în videochaturi mai mult sau mai puțin deocheate pe internet...


Creata de expertul în lucrul de acasă, Lisa Kanarek, Ziua "Lucrează Dezbrăcat" nu este dedicată muncii fară haine pe tine (desi poți face asta daca iți place, cu condiția să te ferești să-ți expui goliciunea!) ci, mai curând, desfășurării unei activități profesionale în condițiile confortabile de acasă.     


5 februarie: Ziua "Lucrează Dezbrăcat"

Lisa Kanarek a părăsit un job bine plătit în domeniul corporatist acum mai bine de 20 de ani, pentru a începe să lucreze de acasă. Pe vremea aceea, această alegere nu era deloc una obișnuită. Lisa a declarat că în primii 5 ani în care a făcut asta nu mărturisit nimănui acest lucru, din teama că nu va fi luată în serios!


Așa cum spuneam, în ziua de 5 februarie se sărbătorește totuși libertatea și flexibilitatea pe care ți le oferă munca în propria-ți casa, ceva care a căpătat o amploare tot mai mare în decursul pandemiei COVID-19.


Ce-i drept, pentru unii, gândul de a munci de acasă le poate da fiori reci, ba chiar senzația că sunt dezbrăcați, dezgoliți! Nici un șef, nici un coleg care să-i ajute când dau de greu, când ceva o ia razna sau nu merge cum trebuie!


Cu prilejul acestui eveniment, îi poți solicita angajatorului tău să lucrezi de acasă, cel puțin pe 5 februarie. Unii sunt de părere că, daca nu ți se aprobă aceasta cerere, poți să-ți îndeplinești sarcinile de la serviciu îmbrăcat într-o pijama!


Lăsând gluma deoparte, poți marca aceasta zi amenajându-ți locul de muncă astfel încât să te simți ca acasă! Îi poți da o nouă înfățișare, adăugându-i eventual un nou scaun sau menghină nouă, ori ba chiar o plantă, pentru a ți-l împrospăta și a-ți creste pe aceasta cale creativitatea ori productivitatea!


4 februarie: Ziua Internațională a Fraternității Umane

5 februarie: Ziua "Lucrează Dezbrăcat" 5 februarie: Ziua "Lucrează Dezbrăcat" Reviewed by Diana Popescu on februarie 04, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.