6 martie: Ziua Dentistului

 An de an, în toată lumea, pe 6 martie, este celebrată Ziua Dentistului, o zi în care este onorat rolul stomatologilor în menținerea noastră sănătoși și zâmbitori!


Tinzi să nu fii un fan al dentiștilor? Nu ești singurul dar, dacă aceștia nu ar exista, pofta noastră pentru zahăr și dulciuri ne-ar ciurui de mult dinții! Indiferent dacă sunt iubiți sau urâți, ei sunt printre cei mai importanți profesioniști din sistemul de sănătate!      

                   

6 martie: Ziua Dentistului

Stomatologia a apărut pe lume din timpuri imemoriabile. Unele din cele mai vechi mărturii despre punerea sa în practică datează între 13.800 și 14.000 de ani. Încă din anii 7.000 î.Hr., se făcea apel la dentișți pentru durerile de dinți și tratarea cariilor.


Cel dintâi dentist menționat în istorie a fost Hesy Ra, care a trăit în Egipt, în jurul anilor 2.600 î.Hr.


Înainte ca stomatologia să devină o ramură organizată, profesională a medicinii, frizerii sau bărbierii erau văzuți și folosiți ca și dentiști, oamenii încrezându-se în ei în special în dificila treabă de a le extrage măselele. Stomatologia modernă s-a dezvoltat începând cu sfârșitul secolului al XVII-lea deși, lipsa anesteziei și a echipamentului sofisticat băga groaza în sufletul pacienților!


În prezent, dentiștii sunt o parte importantă a sistemului medical și de sănătate a oricărei țări. Pe lângă vindecarea afecțiunilor legate de dinți, ei performează și operații chirurgicale de corectare a dinților nealiniați și a altor problme ale fălcilor și cavității orale. 


Dacă nu ai mai trecut de multă vreme pe la dentist, pe 6 martie te poți simți încurajat să-ți programezi o vizită la acesta!


În aceeași zi îți poți arăta recunoștiința față de dentistul tău trimițându-i un mesaj sau un cadou simbolic!


5 martie: Ziua Mondială a Cărții

6 martie: Ziua Dentistului 6 martie: Ziua Dentistului Reviewed by Diana Popescu on martie 05, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.