10 aprilie: Ziua Internațională a Acului de Siguranță

 Marcată anual pe 10 aprilie, Ziua Internațională a Acului de Siguranță este dedicată unui simplu și, totuși, ingenios dispozitiv, creat de inventatorul american Walter Hunt, care l-a patentat în data de 10 aprilie 1849.


Gândit astfel încât să aibă o clemă care să-i acopere vârful pentru a preveni înțepăturile cu acesta (de unde și denumirea de "ac de siguranță"), acesta este folosit pentru a prinde părți ale hainelor împreună (salvându-ne, astfel, adeseori, din situații extrem de jenante!), dar și ca un element decorativ pentru îmbrăcăminte.


Patentul lui Hunt nu a fost, întru totul, o invenție. În săpături arheologice din situri antice grecești și romane, au fost descoperite obiecte asemănătoare, confecționate din os, fildeș, argint, aur și bronz. 


10 aprilie: Ziua Internațională a Acului de Siguranță

Conform legendei, Walter Hunt a inventat acul de siguranță în circa trei ore pentru că era presat să plătească o datorie de 15 dolari. A vândut, apoi, patentul acestuia pentru 400 de dolari firmei W. R. Grace and Company, care a avut, după aceea, profituri de milioane de dolari de pe urma invenției!


Hunt a avut la activ și alte invenții, precum o predecesoare a puștii cu repetiție Winchester, un apreciat filator de in, o mașină de fabricat cuie și una de producerea a frânghiei, a adus îmbunătățiri modelelor gloanțelor, ale carcaselor acestora, precum și stiloului. 


Printre altele, Ziua Internațională a Acului de Siguranță din 10 aprilie ne poate inspira să apreciem lucrurile mărunte, dar este extrem de necesare din viață, și să fim cât mai recunoscători pentru ele. 


9 aprilie: Ziua Pune-ți Tu Însuți un Nume / Prenume

10 aprilie: Ziua Internațională a Acului de Siguranță 10 aprilie: Ziua Internațională a Acului de Siguranță Reviewed by Diana Popescu on aprilie 09, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.