Floarea fuchsia în simboluri, legende și superstiții

 Originară din America de Sud, fuchsia (cunoscută și drept "cerceluș" din cauza formei florii sale) a fost descoperită în 1695, în Republica Dominicană, de botanistul francez, preotul catolic Charles Plumier, care a numit-o după colegul său, Leonard Fuchs, specialist în plante și ilustrator botanic german.


Cu o familie cuprinzând mai mult de 100 de specii, favorită a reginei Marii Britanii în epoca victoriană, floarea de fuchsie este poreclită "Lady's Eardrop" ("Cercelul Doamnei") în Anglia și "deora De", adică "Lacrimile Domnului" în vestul Irlandei.


Potrivit unei legende creștine această floare s-ar fi ivit din sângele lui Hristos picat la baza crucii pe care era răstignit. De asemeni, pentru că florile sale se leagănă, aplecate parcă "din pricina durerii", se spune că fuchsia ar reprezenta și cerceii Fecioarei Maria.     

                     

Floarea fuchsia în simboluri, legende și superstiții

Se crede că florile de fuchsie curăță un apartament, o locuință, de energia stagnantă înmagazinată în ea, sprijină energiile unei camere într-o stare naturală, mobilă, furnizează un aflux constant al unor energii creative, ajutând oamenii să se rupă dintr-un cerc vicios de necazuri.


Simbolismul fuchsiei este contradictoriu. Pe de o parte, această floare este un simbol al dragostei încrezătoare, fiind dăruită ca o cale de exprimare a încrederii în cineva, și, pe de altă parte, poartă semnificația unui anume avertisment, inclusiv unul de genul, "Fii atent, persoana pe care o iubești este ipocrită!"


Unii susțin că simbolizează și amabilitatea, neliniștea, dragostea umilă.


Oricum, potrivit unei tradiții occidentale, miresele care primesc la nunta lor flori de fuchsie se bucură de binecuvântări consistente în căsnicie!


Floarea de căldărușă: Legendă, superstiții, simbol și semnificație

Floarea fuchsia în simboluri, legende și superstiții Floarea fuchsia în simboluri, legende și superstiții Reviewed by Diana Popescu on aprilie 26, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.