20 mai: Ziua Mondială a Metrologiei

 Anual, pe 20 mai, Ziua Mondială a Metrologiei celebrează capacitatea sistemului științific de măsurare de a se extinde dincolo de barierele limbajelor.


În dată de 20 mai, comunitatea științifică și publicul larg aduc un omagiu semnării Convenției Metrice, în această zi a anului 1875, de către reprezentanți a 17 națiuni.


Convenția a stabilit un cadru pentru colaborarea globală în știință și măsurători, și în aplicațiile sale industriale și comerciale.                           

                  

20 mai: Ziua Mondială a Metrologiei

Obiectivul originar al Convenții Metrice, adică uniformizarea mondială a măsurătorilor, rămâne la fel de important ca și în 1875.


Metrologia, însemând totalitatea activităților (legale și administrative) privitoare la măsurări, la etaloane, la aparate și instrumente de măsură, are un rol major în descoperirile și inovațiile științifice, în industrie și comerțul internațional, îmbunătățirea calității vieții oamenilor și protejarea mediului înconjurător. 


De altfel, tema din 2021 a Zilei Mondiale a Metrologiei este "Măsurarea pentru Sănătate", o tema aleasă pentru a crește conștientizarea despre rolul important al măsurătorilor în sănătate și, astfel, în bunăstarea fiecăruia dintre noi. 


19 mai: Ziua Razelor Solare din Mai

20 mai: Ziua Mondială a Metrologiei 20 mai: Ziua Mondială a Metrologiei Reviewed by Diana Popescu on mai 19, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.