22 mai: Ziua Sherlock Holmes

 E un detectiv renumit, unul din cele mai populare personaje din literatură... Despre cine vorbesc? Desigur, despre Sherlock Holmes! Orice detectiv amator din lume care se respectă ar putea ghici asta! Arhetipul fundamental al detectivului, Sherlock Holmes a fost eroul a milioane de oameni după crearea sa, cu mai mult de un secol în urmă. Așadar, putem cade de acord că își merită din plin această zi? Elementar, dragă Watson!


Sir Arthur Conan Doyle, autorul povestirilor despre Sherlock Holmes, mărturisea că acest personaj i-a fost inspirat originar de Joseph Bell, un chirurg din Infirmeria legală din Edinburgh, pentru care Doyle lucrase ca ajutor. Asemeni lui Holmes, Bell era vestit pentru abilitatea sa de a trage concluzii în stil mare din mici observații amănunțite.           

                        

22 mai: Ziua Sherlock Holmes

Plămădirea personajului Sherlock Holmes a fost, se pare, influențată și de un alt om real, Francis "Tanky" Smith, polițist și maestru al deghizării, primul dectiv privat din Leicester. 


Cea dintâi poveste a lui Sherlock Holmes a fost tipărită în 1887, și a continuat să fie publicată în următorii 40 de ani, cu puțin timp înaintea morții autorului. În acest răstimp, detectivul a avut numeroase aventuri, de obicei însoțit de prietenul și ajutorul lui fidel, doctorul Watson.


Putem celebra Ziua Sherlock Holmes din 22 mai citind sau recitind povestiri ale lui Arthur Conan Doyle, vizionând filme inspirate de opera sa (deși, în ultimul timp, unele s-au îndepărtat frapant de aceasta), implicându-ne, eventual, în jocul de-a detectivul spre elucidarea unui mister incitant din preajma noastră!


21 mai: Ziua Mondială pentru Diversitate Culturală, Dialog și Dezvoltare

22 mai: Ziua Sherlock Holmes 22 mai: Ziua Sherlock Holmes Reviewed by Diana Popescu on mai 21, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.