15 iulie: Ziua Iubesc Caii

 În fiecare an, pe 15 iulie, Ziua Iubesc Caii este dedicată acestor magnifice animale prietenoase cu oamenii.


Cu peste 200 de rase, aceste   creaturi inteligente dăruiesc, la rândul lor, multă iubire oamenilor. Loialitatea și devotamentul cu care s-au remarcat în decursul timpului pot fi numai unele motive pentru care le îndrăgim. 

                                                 

15 iulie: Ziua Iubesc Caii

Caii și-au dovedit utilitatea nu numai în transport, ci și în ararea și cultivarea câmpurilor, precum și în războaie (săracii de ei!). Dincolo de aspectul lor utilitar, tovărășia lor a fost indispensabilă de-a lungul unor călătorii singuratice.


Rasa de cal cea mai înaltă este Shire. Armăsarii acestei rase se înalță la peste 1,70 metri deasupra prichindelului cal Falabella, care crește până la numai de 0,8 metri. 


Zicala "Calul de dar nu se caută la dinți (în gură)" ne reamintește să fim recunoscători pentru daruri, oportunități și gesturi frumoase de care avem parte în viață. Zicala provine din tradiția de a se examina dinții unui cal pentru a-i determina, vârsta, sănătatea și valoarea.


Calul de sfert (quarter), numit astfel pentru viteză mare pe care o are pe distanțe scurte, este una din cele trei mai rapide rase de cai. Rasele pure urmează caii quarter pe distanțe lungi, iar cei arabici îi depășesc pe cei anteriori la cursele foarte lungi.


Un cal poate vedea aproape 360 de grade în jurul lui. Din această cauză, este foarte dificil să-l iei prin surprindere. Singurele zone "oarbe" ale sale sunt cele direct din fața și spatele său. Oricum nu este recomandat să ne apropiem de un cal pe la spatele sau, întrucât picioarele lui dindărăt ne pot provoca răni grave dacă se decide să se apere cu o lovitură de-a lor.


14 iulie: Ziua de Conștientizare a Rechinului


Deoarece au o astfel de vedere deosebită, caii poți fi cu ușurință distrași sau speriați. Antrenorii lor obișnuiesc să le amplaseze așa-zișii ochelari de cal pentru a le bloca văzul din părțile laterale, astfel încât să-și focalizeze vederea către înainte. 


Copitelor calului sunt făcute din aceeași proteină ca și părul sau unghiile umane, cheratina, așa că potcovarii sau îngrijitorii moderni ai cabalinelor sunt specializați în întreținerea sănătoasă a copitelor și picioarelor lor. 


15 iulie: Ziua mondială a abilităților tineretului

15 iulie: Ziua Iubesc Caii 15 iulie: Ziua Iubesc Caii Reviewed by Diana Popescu on iulie 14, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.