24 iulie: Ziua Amelia Earhart

 În fiecare an, pe 24 iulie, Ziua Amelia Earhart onorează realizările acestei pioniere din aviație în data nașterii sale. 


Născută în ziua de 24 iulie 1897, Amelia Mary Earhart a fost inspirată de Charles Lindbergh care, în 1927, a făcut primul zbor solitar peste Atlantic, ajungând de la New York la Paris în 33 de ore și 30 de minute.               

                                  

24 iulie: Ziua Amelia Earhart

Pe 20 mai 1932, Earhart a decolat din Grace Harbor, Newfoundland, SUA, cu destinația Paris. Cu un an mai înainte, o altă americană, Ruth Nichols, încercase și ea să traverseze Atlanticul, însă avionul ei s-a prăbușit pe când încerca să aterizeze pentru realimentare cu combustibil, în New Brunswick, Nova Scotia.


Amelia Earhart a reușit să aterize cu avionul său roșu Lockheed Vega, după 14 ore și 16 minute, în Derry, Irlanda. Zborul ei a fost, așadar, un succes, și a devenit prima femeie care a dus la bun sfârșit o călătorie prin ceruri peste ocean. Pentru recordul ei, a fost decorată cu Remarcabila Cruce Zburătoare a Statelor Unite.


Amelia Earhart a inregistrat și alte recorduri aviatice, a scris cărți best-seller despre experiențele sale din decursul zborurilor, și a avut un rol major în înființarea "The Ninety-Nines"/"Cele 99", o organizație de pilotat pentru femei. 


S-a alăturat departamentului de aviație de la Universitatea Purdue în 1935, ca membru vizitator al facultății, pentru a consilia femeile despre carieră și a le inspiră dragostea sa pentru aviație.


23 iulie: Ziua Minunatelor Bunici


În 1937, Amelia Earhart s-a hotărât să înconjoare globul în zbor. Din nefericire, avionul ei, fondat de Purdue, Lockheed model 10 Electra, a dispărut în Pacific, în iulie, în apropierea insulei Howland.


În prezent, succesele sale continuă să inspire femei din toată lumea către lumea aviației!


"Femeile, asemeni barbatilor, trebuie sa incerce sa faca imposibilul. Iar cand tentativele lor nu reusesc, esecul lor ar trebui sa fie o provocare pentru celelalte."


Amelia Earhart 


24 iulie: Ziua verilor / verișoarelor

24 iulie: Ziua Amelia Earhart 24 iulie: Ziua Amelia Earhart Reviewed by freelancergabe2 on iulie 23, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.