Superstiții despre chihlimbar

 Puterile magice cu care a fost înzestrat din vremuri străvechi chihlimbarul au condus către izvodirea unei sumedenii de superstiții despre această piatră galbenă semiprețioasă produsă din rășină fosilă.


Se spune că atunci când suntem înfrigurați, simplul fapt de a o ține în mână vizualizandu-i căldura ne ajută ca aceasta să ni se răspândească prin corp. 


Micile plante și insecte capturate în această "ambră galbenă" ar avea capacitatea de a crea o legătură între noi și forța universală a universului.   

                          

Superstiții despre chihlimbar

De asemeni, se crede că ne sprijină în luarea deciziilor în chestiuni de mare importanță. Amplasarea sa peste inimă ne-ar înlesni să ajungem la hotărârile cele mai inspirate. 


Visele, se zice, ni s-ar transforma în realitate dacă am dormi cu un chihlimbar prin apropiere.


Egiptenii foloseau această piatră pentru a-și proteja morții de distrugere, putrefacție. Amuletele din ea erau puse în mormintele mumiilor pentru a le oferi protecție în viața de apoi. Chiar și în zilele noastre, chihlimbarul este considerat a avea puteri protectoare.


De mult timp, există superstiția că purtarea unui șirag din mărgele de ambră galbenă înlesnește pacea interioară și o dispoziție senină.


Femeile care-și doreau să rămână însărcinate apelau la chihlimbar, pe care-l purtau pe o curea din jurul mijlocului sau într-un buzunar. Totodată, astfel de pietre, sculptate în formă de iepuri, broaște și pești erau dăruite femeilor care aspirau să devină gravide. 


Pe de altă parte, chihlimbarul amplasat la gât ori într-un buzunar era apreciat ca o amuletă norocoasă sau de atragere a dragostei.


Mai mult decât atât, un elixir de înfrumuțesare ori întinerire ar fi fost făcut cufundand ambră galbenă într-un pahar cu apă lăsat apoi noaptea sub razele lunii.


Se pretinde că chihlimbarul ne sprijină în eliminarea energie negative din trup, transformarea sa într-o energie pozitivă, capabilă să ne însănătoșească, să ne purifice corpul, sufletul, spiritul.


Unii ne recomandă să ne luăm, cât mai des, un scurt răgaz, de 3-5 minute, pentru a ne așeza un chihlimbar pe chakra plexului solar, ceea ce ne-ar ajuta în echilibrarea trupului și sufletului, liniștindu-ne mintea și furnizându-i claritate.


O ambră galbenă pusă pe vârful capului ne-ar stimula purificarea chakrei coroanei, infuzându-ne un plus de concentrare mai ales când ne adâncim într-o meditație privind îmbunătățirea unor aspecte semnificative ale existenței noastre.


Jadul în superstiţii, legende şi talismane


Doctorii de altădată le sugerau pacienților lor să înghită o bucățică de chihlimbar pentru a-și vindeca durerile de cap, afecțiunile inimii și artrita.


Și în prezent, se spune că ambra galbenă poate alina durerea când este pusă pe piele în locul vătămat.


Semnificația topazului | Originea, simbolul și legenda topazului

Superstiții despre chihlimbar Superstiții despre chihlimbar Reviewed by Diana Popescu on iulie 29, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.