12 septembrie: Ziua Jocurilor Video

 Nu avem vreun motiv să ne pară rău că nu am văzut lumina zilei pentru prima oară pe 12 septembrie, întrucât ne-ar pune in umbră  Ziua Jocurilor Video. În prezent, industria jocurilor video este una de circa 18 miliarde de dolari, care crează constant noi teme și variante pentru toate vârstele!


Termenul de "joc video" se referă la tot felul de jocuri digitale, de la cele de școală veche, gen Mario, la cele mai noi și mai incintante VR (realitate virtuală).  

                           

12 septembrie: Ziua Jocurilor Video

Cele mai timpurii jocuri video au apărut în ani 1950 în universități precum cea de la Cambridge și MIT.


Când cel dintâi conceput pentru acasă, în 1967, de către "părintele jocurilor video", Ralph Baer, a ajuns pe piață, a inspirat clasicele jocuri Atari și Pong. Deși a reprezentat o încălcare flagrantă a drepturilor de autor, Atari a fost fulminant pentru public, atunci când a fost lansat Atari 2600. Unele din cele mai bune jocuri care au urmat au fost "Space Invaders" (Invadatorii Spațiului) și "Donkey Kong" (Kong Măgarul).


În 1983, a intrat pe scenă compania japoneză Nintendo, una responsabilă pentru unele dintre cele mai importante francize, cum ar fi "Super Mario Bros", "The Legend of Zelda" (Legenda lui Zelda) și "Metroid". Nintendo și-a aflat un competitor în Saga, carea a introdus pe piață lumea gaming-ului 3D.


11 septembrie: Ziua Nici o Veste Este o Zi Bună


Epoca modernă de gaming a fost zguduită la debutul secolului al XXI-lea de Xbox 360, Playstation 3 și Wii. Jocurile video au invadat platformele de media și app-urile cu jocuri, și au devenit tot mai cumpărate. Competiții lucrative pentru jucătorii dibaci au început să se ivească în toată lumea. 


În zilele noastre, mari companii de console de jocuri video, precum Nintendo, Sony și Microsoft, se focalizează și ele pe realitatea virtuală. Viitorul jocurilor video este tot mai incitant, mai imprevizibil, cu fiecare zi!


12 / 13 septembrie - Ziua programatorului

12 septembrie: Ziua Jocurilor Video 12 septembrie: Ziua Jocurilor Video Reviewed by Diana Popescu on septembrie 11, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.