25 octombrie: Ziua Mondială a Pastelor

 Pe 25 octombrie, an de an, putem să visam cu ochii deschiși la o porție de spaghetti aburindă, delectându-se într-un sos bogat de roșii, acompaniată, desigur, de cârnați picanți, măsline negre și ciuperci, eventual și de o pâine crocantă cu usturoi. Ar fi și mai bine să nu ne-o imaginăm, astfel încât să ne lase gură apă, ci să ne înfruptăm din astfel de minunate paste!


Pastele sunt întâlnite în peste 200 de tipuri, iar numele lor, de obicei italian, le descriu cât se poate de ispititor! Avem la îndemână spaghetti ("cordoane", în italiană), vermicelli ("viermișori"), rotini ("spirale"), fusili ("fusuri"), tortellini ("prăjiturele"), linguini ("limbuțe"), conchiglie ("cochilii"), fettucine ("pănglicuțe"), și capellini ("firulețe de par").     

                 

25 octombrie: Ziua Mondială a Pastelor

Deși pastele italiene sunt faimoase, acestea au fost create și pe alte tărâmuri. De exemplu, Chow Mein chinezească sau Spaelze germană sunt doar două opțiuni ale unor altfel de mâncăruri!


Ziua Mondială a Pastelor a fost înființată de Congresul Mondial al Pastelor de pe 25 octombrie 1995. Cu această ocazie, s-au adunat experți din toată lumea pentru a discuta despre excelența pastelor și despre importanța răspândirii cunoașterii despre deliciul lor în tot universul (inclusiv printre civilizații extraterestre!). 


24 octombrie: Ziua Mondială a Dezvoltării Informaționale


Avem o grămadă de opțiuni și în privința sosului care însoțește, de obicei, pastele. Putem încerca, de exemplu, pastele cu usturoi și unt un pic topit. De asemeni, putem apela la sosul din brânză (precum "alfredo"), sosul de tomate ("bolognese" ori "marinara"), și alte sosuri italiene tradiționale. Unii oameni preferă sosul de dovleac "carbonara", sosul de avocado și mango, sau pe cel din ierburi cu vin alb. 


25 octombrie: Ziua Internațională a Artiștilor

25 octombrie: Ziua Mondială a Pastelor 25 octombrie: Ziua Mondială a Pastelor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 24, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.