6 noiembrie: Ziua Internațională pentru Prevenirea Exploatării Mediului Înconjurător în Războaie și Conflicte Armate

 Ziua Internațională pentru Prevenirea Exploatării Mediului Înconjurător în Războaie și Conflicte Armate are loc anual pe 6 noiembrie, cu scopul de a educa oamenii despre efectele negative ale războaielor și luptelor asupra naturii.


De exemplu, în astfel de confruntări violente sunt distruse recoltele, sursele de apă sunt otrăvite și pădurile arse. Noile tehnologii utilizate în războaie conduc către o distrugere și o degradare a mediului mai grave și cu consecințe mai rele pe termen lung.   

                    

6 noiembrie: Ziua Internațională pentru Prevenirea Exploatării Mediului Înconjurător în Războaie și Conflicte Armate

Pe 5 noiembrie 2001, Adunarea Generală a ONU a declarat, prin rezoluția sa 5614, 6 noiembrie ca Ziua Internațională pentru Prevenirea Exploatării Mediului Înconjurător în Războaie și Conflicte Armate. Adunarea a considerat că toate conflictele armate afectează îndelungat ecosistemele și resursele naturale. Aceste vătămări pot fi adeseori extinse dincolo de limitele teritoriilor naționale și a generației actuale.


Mulți oameni din lume, inclusiv oficiali guvernamentali, oamenii de știință, de afaceri și jurnaliști marchează, într-un fel sau altul, Ziua Internațională pentru Prevenirea Exploatării Mediului Înconjurător în Războaie și Conflicte Armate. Cei care iau parte la celebrarea din 6 noiembrie discută despre repercursiunile războaielor asupra naturii și lucrează împreună pentru a reduce cât mai mult astfel de efecte de rău augur.


5 noiembrie: Ziua Mondială de Conștientizare a Tsunami


Cu acest prilej sunt organizate seminarii, discursuri, apar articole în media scrisă și audiovizuală, pe internet, și, în școli și universități, se desfășoară activități centrate pe tematica evenimentului din ziua asta. 


6 noiembrie: Ziua Saxofonului

6 noiembrie: Ziua Internațională pentru Prevenirea Exploatării Mediului Înconjurător în Războaie și Conflicte Armate 6 noiembrie: Ziua Internațională pentru Prevenirea Exploatării Mediului Înconjurător în Războaie și Conflicte Armate Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 05, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.