Filmul SF "Nu vă uitați în sus", o satiră extraordinară despre lumea de astăzi

 Filmul SF din 2021 "Nu va uitați în sus"/ "Don't Look Up" , este o satiră dură, extraordinară, "împănată" cu un umor negru irezistil despre lumea noastră de azi, despre oamenii din politică, mass-media, televiziune, internet și afaceriști gata să exploate orice pentru a profita, chiar și dacă fac asta cu prilejul unui eveniment ce amenință să ne distrugă planetă, a ivirii unui meteorit pe cale să lovească pământul,  și nu țin cont de faptul că demersurile lor în acest sens sunt inutile, ba chiar păguboase, atâta timp cât omenirea este sortită pieirii.

                              

Filmul SF "Nu vă uitați în sus", o satiră extraordinară despre lumea de astăzi

Titlul filmului are o dublă semnificație, adică atât să nu ne uităm în sus, spre o eventuală amenințare din cosmos, ceruri, cât și să nu privim și să nu-i analizăm pe suspușii noștrii, politicieni, afaceriști, sociali ori religioși. Acestora nu le place să fie luați sub vizor, să li se descopere interesele egoiste din spatele declarațiilor lor mincinoase, sforăitoare, și să se afle că, de fapt, adeseori nu le pasă, nici cât negru de sub unghie de noi, oamenii obișnuiți, și nici de dorințele sau năzuințele noastre!


Pelicula are, ca pretext, un subiect science-fiction, catastrofal, este înțesată de staruri precum Leonardo DiCaprio (ceva mai grăsuț, cu o burtică respectabilă, și având rolul unui astronom), Jennifer Lawrence, Jonah Hill, Ariana Grande, Timothee Chalamet, Cate Blanchett și Meryl Streep (reîntinerită prin nu se știe ce miracole ale tehnologiei, și care apare ca președinte al SUA), și este regizată de Adam McKay, care a scris scenariul pentru aceasta împreună cu jurnalistul și activistul David Sirota. Unul dintre personaje, Peter Isherwell (Interpretat de Mark Rylance), a fost identificat de unii drept Elon Musk!


Povestea cosmonautului rus


Este un film deosebit, ce poate fi asociat cu toate teoriile conspirației din ultima vreme, inclusiv cea mai recentă, despre COVID-19 și și vaccinările contra acestei pandemii, pe care vi-l recomandat cu căldură (sper că nu cu aceea a unei comete lovind pământul), și care m-a făcut să "explodez" în numeroase accese de-a râsul, plansul! Nu vă divulg, desigur, toată intriga filmului, pentru a nu va răpi plăcerea de a o descoperi voi înșivă!


Trăiește pentru totdeauna! | Poveste de Ray Bradbury

Filmul SF "Nu vă uitați în sus", o satiră extraordinară despre lumea de astăzi Filmul SF "Nu vă uitați în sus", o satiră extraordinară despre lumea de astăzi Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 09, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.