22 aprilie: Ziua Câinelui Beagle

 An de an, pe 22 aprilie, este celebrată Ziua Câinelui Beagle, un câine crescut odinioară pentru vânătoare și care, în prezent, este unul dintre cei mai populari printre animalele de companie. 


Ziua Câinelui Beagle este o sărbătoare destul de recentă. A fost recunoscută oficial în 2017 și, de atunci, a ajuns tot mai vestită, îndeosebi pe internet.     

                  

22 aprilie: Ziua Câinelui Beagle

Se zice că cel dintâi Beagle a fost dezvoltat în preajma secolului al V-lea  î.Hr., în Grecia antică, ca un câine de vânătoare al animalelor mici , specificat de Xenofon. Imperiul Roman l-ar fi adus în întreaga Europă și, în Anglia secolului al XI-lea, William Cuceritorul ar fi adus primul exemplar, numit Talbot, pe teritoriul britanic. 


Unii pretind că Beagle ar fi fost popularizat în Anglia de regina Elisabeth I, care ar fi iubit o rasă de talie mică a acestui câine, numită "Pocket Beagle" (Beagle de buzunar).


21 aprilie: Ziua Buldogii sunt Frumoși


Ziua Câinelui Beagle este adeseori folosită și ca o oportunitate de a se organiza evenimente având drept temă Beagle de strângere de fonduri. Un astfel de eveniment a condus către record mondial de plimbare individuală a câinilor, la care au participat 1.029 de Beagle, desigur, alături de prietenii lor umani.


22 aprilie: Ziua Pământului

22 aprilie: Ziua Câinelui Beagle 22 aprilie: Ziua Câinelui Beagle Reviewed by Diana Popescu on aprilie 21, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.