27 aprilie: Ziua Internațională a Câinelui Ghid

 Ziua Internațională a Câinelui Ghid este marcată an de an în ultima miercuri din aprilie, în cinstea patrupedelor care fac o muncă impresionantă, oferă oportunități de interacțiune socială și o sporită independență nevăzătorilor, le dăruiesc acestora dragoste și confort în atât de multe feluri! Dacă în 2022 Ziua Internațională a Câinelui Ghid are loc pe 27 aprilie, în următorii ani se desfășoară astfel: 2023 - 26 aprilie, 2024 - 24 aprilie, 2025 - 30 aprilie. 


Referințe la câinii ghid datează cel puțin din secolul al XVI-lea, așa că aceștia își fac o treaba excelentă ca și companioni de sute de ani.     

                            

27 aprilie: Ziua Internațională a Câinelui Ghid

Câinii Ghizi din America, o societate fondată de peste 70 de ani, sponsorizează acest eveniment.


Repere din istoria Zilei Internaționale a Câinelui Ghid


- Anii 1.500: O poezie pentru copii englezească începe cu "A is an Archer" ("A este un Arcaș"), fiind urmată de versul "B was a Blind-Man/ Lead by a dog" ("B a fost un orb/ Condus de un câine"). 


- Anii 1920: Câinii ghizi ajută soldații germani rămași orbi după primul război mondial.


- Anul 1829: Dorothy Harrison Eustis și Morris Frank deschid prima școală de antrenare a câinilor ghizi pentru nevăzători din SUA, numită "The Seeing Eye" ("Ochiul Văzător"). 


Lucruri interesante despre câinii ghizi


- Labradorii sunt cei mai apreciați câini ghizi datorită blănii lor scurte, temperamentului lor, voinței da a-i ajuta pe oameni și a le crea o bună stare de sanate generală. 


26 aprilie: Ziua Scării Richter


- Studiile artă că câinii ghizi oferă o mobilitate crescândă nevăzătorilor, le măresc încrederea în ei însăși, le dăruiesc tovărășie și le extind interacțiunea socială.


- Câinii ghizi sunt isteți! Ei își pot împiedica stăpânii să se lovească de obiecte și să nu se rănească, prin determinarea mărimii și formei oricărui obstacol.


- Câinii ghizi nu trebuie să fie hrăniți ori mângâiați fără permisiune de alți oameni, pentru


a nu fi distrași de la munca lor importantă. 


27 aprilie: Ziua Codului Morse

27 aprilie: Ziua Internațională a Câinelui Ghid 27 aprilie: Ziua Internațională a Câinelui Ghid Reviewed by Diana Popescu on aprilie 26, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.