6 mai: Ziua Internațională a Tubei

 Un instrument muzical subapreciat uneori, cu un rol esențial în orchestrele de fanfară, dar și în cele simfonice, și ansambluri concertante constituite din până la 10 instrumente, tuba are dedicată o zi specială de sărbătorire, în prima vineri din luna mai. 


Dacă în 2022 această zi este celebrată pe 6 mai, în următorii ani are loc astfel: 2023 - 5 mai, 2024 - 3 mai, 2025 - 2 mai, 2026 - 1 mai, 2027 - 7 mai.


Este un eveniment ce scoate în evidență registrul grav și diversitatea sunetelor pe care acest frumos instrument muzical din alamă, de suflat, este capabil să le producă și recunoaște meritele cântăreților la tubă și eforturile pe care le fac în perfecționarea artei lor.   

                    

6 mai: Ziua Internațională a Tubei

Cântatul la tubă necesită o mare capacitate a plămânilor, precum și o personalitate puternică, în stare să conveargă către o interpretare strălucită și interesantă.


Ziua Internațională a Tubei a fost întemeiată de Joel Day, în 1979, pe când era membru al orchestrei liceului din Lower Marion, SUA.


El și un alt cântăreț la tubă au realizat că instrumentele lor nu primesc respectul și aprecierea cuvenite, iar sărbătoarea creată de acesta a reușit să trezească un entuziasm uriaș în întreaga lume. 


5 mai 2022: Ziua Mondială Parolei

6 mai: Ziua Internațională a Tubei 6 mai: Ziua Internațională a Tubei Reviewed by Diana Popescu on mai 05, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.