2 iunie: Ziua Trooping the Color | Salutul Culorilor

 Ziua de Naștere Oficială a Suveranului britanic este sărbătorită anual de peste 260 de ani în Horse Guards Parade (o mare piață situată în spatele străzii Whitehall din Westminster, Londra), tradițional în a doua sâmbătă din iunie, prin ceremonia Trooping the Color | Salutul Culorilor. În 2022, se desfășoară totuși, excepțional, pe 2 iunie, această dată coincizând cu încoronarea reginei Elizabeth din 1953.


Este un spectacol public grandios constând dintr-o paradă a trupelor "The Household Division" (corp militar constituit din regimentele gărzii regale britanice) la care este prezentă regina, căreia i se prezintă onorul. În paradă sunt implicați peste 1.400 de ofițeri și soldați, împreună cu 200 de cai și peste 400 de muzicieni cântând toți ca unul. Regina merge pe "The Mall" (drum din Westminster), de la palatul Buckingham, într-o procesiune regală, cu o escortă a cavaleriei Household. 


2 iunie: Ziua Trooping the Color | Salutul Culorilor

În următorii ani, acest eveniment are loc astfel: 2023 - 10 iunie, 2024 - 8 iunie, 2025 - 14 iunie, 2026 - 13 iunie. 


"Culorile", adică drapelele regimentelor întruchipează spiritul lor și marile lor servicii pentru țară, reprezentându-i, totodată, pe militari căzuți la datorie. Pe câmpul de luptă, drapele sunt folosite ca puncte de reunire. Piederea unui drapel sau, din contra, capturarea unuia al inamicului, este considerată o mare rușine, respectiv o mare glorie pe câmpul de luptă. "Trooping the Color" este o veche ceremonie în care batalioanele participă cu companiile lor, fiecare în marș într-un marș lent cu propriul său drapel, astfel încât fiecare militar să-și poată vedea propria sa "culoare" ori propriul steag. 


Din 1878, Trooping the Color | Salutul Culorilor a fost cunoscut ca o sărbătorire oficială a nașterii suveranului britanic. Ziua coincide și cu publicarea în "Gazeta Guvernului" a "listei onorurilor britanice", prin acordarea unor diverse întâlniri individuale cu monarhul într-o ordine națională ori dinastică, sau înmânarea de decorații și medalii.  "Onorurile reginei" este una dintre cele două liste de onoruri anuale, împreună cu "Onorurile de Anul Nou."


Repere din istoria zilei Trooping the Color | Salutul Culorilor


- 1948: Regele Charles al II-lea performează prima zi Trooping the Color din decursul domniei sale, și decide ca paradă din această zi să fie folosită pentru a se marca nașterea oficială a suveranului.


1 iunie 2022: Ziua Globală a Alergării


- 1876: Nu există o listă a onorurilor zilei, ceea ce produce o mare dezamăgire.


- 1901: Începând cu regele Edward al VII-lea, suveranul se alătură în a lua parte la Trooping the Color.


- 1984: Regina Elizabeth a II-a merge pentru ultima dată pe calul său birmanez în cadrul Zilei Trooping the Color . În evenimentele ulterioare, a mers într-o trăsura a Royal Mews. 


2 iunie: Ziua Puiului la Rotisor

2 iunie: Ziua Trooping the Color | Salutul Culorilor 2 iunie: Ziua Trooping the Color | Salutul Culorilor Reviewed by Diana Popescu on iunie 01, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.