26 iunie: Ziua Codului de Bare

 Ziua Codului de Bare comemorează, în ziua de 26 iunie,  anii de eficientă și acuratețe care au început pe 26 iunie 1974, când un funcționar a scanat pentru prima oară o marfă, și anume un pachet de gumă de mestecat Wrigley, la supermarketul Marsh, din Troy, Ohio, SUA. În acea zi, sistemul de coduri de bare inventat de George Lauer, un inginer de la IBM, a pornit să schimbe lumea!


De atunci codurile de bare au revoluționat industrii și domenii de pe tot globul. Codurile de bare, cunoscute și ca UPC, sunt coduri unidimensionale (1 Dimensional / 1D) care conțin informații ce ajută afacerile și organizațiile să-și facă treaba mai facil. O versiune mai modernă a codului de bare este codul QR, un cod bidimensional (2 Dimension/ 2D). Codul QR conține și mai multe date decât cel 1D.



Codurile de bare înmagazinează o bogăție de informații, incluzând prețul, produsul, data, producătorul și transportul. Sunt ideale pentru inventare și vânzări, dar reprezintă mai mult decât atât. Aproape fiecare industrie folosește coduri de bare, care ne fac viață mai ușoară, chiar fără a ne da seama! În afară de produse de retail, sunt întâlnite și în alte domenii...


- Numărul de identificare al vehiculului sau "vehicle identification number", abreviat VIN. Verificarea sau urmărirea unei mașini devine mai simplă și mai eficientă când i se adaugă un cod de bare la VIN.


- Biblioteci - CB Track ajută la căutarea de cărți, videouri, periodice, resurse dinlăuntrul și din afara bibliotecilor.


- Logistică - Fiecare expeditor (shipper) major utilizează coduri de bare pentru a-și urmări livrările și a livra ceea ce i s-a comandat.


25 iunie: Ziua Mondială Vitiligo


- Sănătate - Codurile de bare ajută la menținerea îngrijirii mai eficiente a pacienților și înregistrează informații despre aceștia pentru personalul medical. 


- Agricultură - Fermierii fac apel la codurile de bare pentru a-și urmări recoltele și animalele.


Companiile Barcoding Inc., Datalogic și ScanSource au fondat Ziua Codului de Bare în SUA pe 26 iunie 2021, pentru a sărbători nașterea codului de bare, tehnologia inovativă care ne transformă de decenii lumea. 


26 iunie: Ziua Internațională de Sprijin a Victimelor Torturii

26 iunie: Ziua Codului de Bare 26 iunie: Ziua Codului de Bare Reviewed by Diana Popescu on iunie 25, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.