24 iulie: Ziua Internațională a Autoîngrijirii

 Ziua Internațională a Autoîngrijirii, celebrată în fiecare an pe 24 iulie, evidențiază importanța autoîngrijirii  ca piatră de temelie a bunăstării. În această zi, oamenii din întreaga  lume sunt încurajati să facă autoîngrijirea o parte a traiului lor zilnic și să o transforme într-o prioritate, ca o oportunitate de a avea beneficii evidente asupra sănătății lor.


Ziua Internațională a Autoîngrijirii a fost întemeiată de Fundația Internațională a Autoîngrijirii în 2011, pentru a crește conștientizarea despre aceasta. Ziua ne furnizează o minunată focalizare și șansa de a reflecta asupra unor programe pragmatice de autoîngrijire.     

           

24 iulie: Ziua Internațională a Autoîngrijirii

Conceptul de autoîngrijire există de ceva vreme, dar a căpătat o sporită atenție recent, incluzând orice de la o dietă sănătoasă și exercitarea unei curatenii corespunzătoare la dezvoltarea de strategii de prevenire a bolilor în rutină noastră cotidiană. 


S-au făcut progrese semnificative în mărirea disponibilității și a accesibilității la noi intervenții de autoîngrijire, și mișcarea asociată cu aceasta continuă să ia amploare. O gamă largă de probleme de sănătate, de la afecțiuni ale sănătății mentale la boli cronice pot fi în prezent autotratate, grație unor noi abordări și descoperirilor tehnologice.


Repere din istoria Zilei Internaționale a Autoîngrijirii


- Anii 1950: Comunitatea medicală preia termenul de autoîngrijire.


- Anii 1960: În occident, autoîngrijirea este considerată ca inutilă și chiar nesănătoasă.


- Anii 1970: Îngrijirea pacienților se îndreaptă spre centrarea pe persoană, implicând autoîngrijirea.


- 2011: Este fondată Ziua Internațională a Autoîngrijirii


Lucruri interesante despre autoîngrijire


- Autoîngrijirea ne sprijină să avem cele mai bune performanțe și o viață de o calitate înaltă.


- Prioritizarea autoîngrijirii ne ajută să ne mărim stima de sine și încrederea în noi înșine.


23 iulie: Ziua Mondială a Sindromului Sjögren


- Când avem grijă de noi înșine facem mai bine față provocărilor, ceea ce este important în menținerea rezilienței noastre.


- Autoîngrijirea nu ia mult timp, putând necesita, pur și simplu, a face o baie sau a ne dedica unui hobby creativ.


- Autoîngrijirea poate micșora stresul și are mai multe beneficii, incluzând o energie crescândă, un somn mai bun și o clarificarea a pespectivei noastre despre viață. 


24 iulie: Ziua Amelia Earhart

24 iulie: Ziua Internațională a Autoîngrijirii 24 iulie: Ziua Internațională a Autoîngrijirii Reviewed by Diana Popescu on iulie 24, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.