26 iulie: Ziua Un Glas

 Anual, Ziua Un Glas îmboldește toți oamenii de pe pământ să se adune laolaltă și să uite de diferențele de rasă, religie și hotare. Este o zi dedicată cauzei păcii mondiale, astfel încât viitoarele generații să nu mai trăiască vreodată războiul. Esența zilei constă din a face o promisiune păcii și unității dintre popoare prin recitarea textului Convenției Internaționale a Păcii. Să sperăm (degeaba?) că Putin și guvernanții de la Moscova vor face, în cele din urmă, același lucru, cu sinceritate și cu inimile deschise!


Ziua Un Glas a fost creată în 1996 în ideea de a se citi, în fiecare an, pe 31 decembrie, Convenția Internațională a Păcii, însă această dată s-a schimbat, ulterior, pe 26 iulie. Documentul convenției este important pentru oamenii de toate vârstele de pe glob, întrucât atrage atenția cum putem cu toții să gândim pașnic și cum atitudinea pașnică poate fi adoptată în lumea mereu schimbătoare. În decursul acestei vremi, toate glasurile diferite din lume devin unite! Convenția Internațională a Păcii a fost creată de studenții de la Școală de Metafizică.

                                    

26 iulie: Ziua Un Glas

Conceptele păcii există de multe secole. De exemplu, pacea constă din invațături variate din diverse religii precum buddhismul, hinduismul, islamismul și creștinismul. Pacea a fost propăvăduită de lideri renumiți ca Ghandi și Martin Luther King. Ghandi a introdus și o teorie, numită Satyagraha, conform căreia este contrar să folosești violența pentru a obține pacea. 


Pe când multe țări aspiră încă să ajungă la pace, Suedia și Elveția sunt exemple despre cum pacea poate fi atinsă dacă se depun destule eforturi pentru aceasta de către toți liderii statelor. Pacea și neutralitatea dintre state au fost respectate de Suedia din 1814. Asemănător, Elveția are o politică oficială de neutralitate din 1815. Mai mult decât atât, lumea modernă a introdus, totodată, domeniul academic al păcii și conflictului în scopul reducerii probabilității războiului.


25 iulie: Ziua Mondială a Prevenirii Înecului


Ziua Un Glas este un eveniment global în care diverse națiuni colaborează pentru promovarea păcii mondiale. Această pace poate fi realizată cu ușurință când țări diferite se sprijină una pe alta și-și respectă reciproc obiceiurile, credințele și practicile religioase. 


Ideea principala a sărbătoririi Zilei un Glas este cea de a aduce diferite țări pe o singură platformă, prin citirea cu glas tare a Convenției Internaționale a Păcii. Milioane de oameni iau parte la acest eveniment global și se angajează să promoveze pacea mondială. Convenția Internațională a Păcii poate fi citită în numeroase limbi, de oameni de toate vârstele, indiferent de rasă sau profil social. 


26 iulie: Ziua Totul sau Nimic

26 iulie: Ziua Un Glas 26 iulie: Ziua Un Glas Reviewed by Diana Popescu on iulie 25, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.