10 august: Ziua de Apreciere Duran Duran

 Ziua de Apreciere Duran Duran este sărbătorită anual pe 10 august, pentru a fi onorate simbolurile muzicii rock din anii 1980 făcând parte din formația Duran Duran. Trupa este binecunoscută pentru depășirea de noi frontiere în conținutul muzicii rock.  

  

10 august: Ziua de Apreciere Duran Duran

Ideea Zilei de Apreciere Duran Duran a aparținut unui DJ de radio din Michigan, SUA. Fanii grupului din toată lumea au preluat cu entuziasm ideea și se dedică celebrării sale an de an. Trupa Duran Duran a fost întemeiată în Marea Britanie, în 1978, de către Nick Rhodes și John Taylor, aceasta cântând inițial la clubul de noapte Rum Runner din Birmingham. În acea vreme, Nick Rhodes era DJ al clubului. Primul cântăreț care s-a alăturat grupului a fost Stephen Duffy. Simon Colley, basistul originar al trupei, s-a integrat în aceasta la puțin timp după aceea. De-a lungul existenței sale, componența grupului a trecut prin mai multe transformări.


9 august: Ziua Internațională a Populației Indigene


Pe 15 iunie 1981, Duran Duran și-a lansat primul album, care a fost un succes, rămânând 118 săptămâni în Topul 100 Billboard. La finele anului 1982, albumul a primit discul de platină. Cântecele de pe acesta au devenit rapid favorite în familii. "Careless Memories" (Amintiri nepăsătoare), "Planet Earth" (Planeta pământ) și "Girls on Film" (Fete în film) sunt numai câteva din cântecele din album. În 1981 grupul a pornit în primul său turneu, "Faster Than Light Tour" (Turneul mai rapid decât lumina). Mai multe alte turnee s-au desfășurat în următorii 40 de ani.


Duran Duran a lansat un total de 15 albume de studiou în decursul carierei sale. Albumul "Rio", din 1982 și cel "Liberty" din 1990, sunt două dintre cele mai populare. "Paper Gods" (Zei din hârtie) din 2015 este un alt album Duran Duran foarte apreciat. 


10 august: Ziua Mondială a Leului

10 august: Ziua de Apreciere Duran Duran 10 august: Ziua de Apreciere Duran Duran Reviewed by Diana Popescu on august 09, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.